RECONEIXEMENT
Societat 09/02/2019

Global Cen, Hustle Got Real i NuMatMedtech, finalistes dels premis Emprenedor XXI

Les tres empreses balears opten al guardó, que reconeix el seu impacte i potencial de creixement

Enric Culat
2 min

PalmaEL COMITÈ TÈCNIC de la dotzena edició dels premis Emprenedor XXI ha seleccionat les empreses Global Cen, Hustle Got Real i NuMatMedtech com a finalistes entre totes les empreses balears que enguany opten al guardó. El jurat es reunirà el 13 de febrer per decidir l’empresa que s’endurà el premi, que es lliurarà el mateix dia en la jornada DayOne Innovation Summit, al CaixaFòrum Palma. Els objectius dels premis Emprenedor XXI són identificar joves empreses innovadores que, tot i haver obtingut uns primers resultats amb èxit, tenen previst un pla de creixement ambiciós i necessiten recursos per tirar-lo endavant. I, per altra banda, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores de creació recent amb major potencial de creixement.

ELS EMPRENEDOR XXI estan organitzats per CaixaBank a través de la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors DayOne, i coatorgada pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través d’ENISA, Empresa Nacional d’Innovació. També hi col·labora la Comunitat Autònoma a través de dos òrgans instrumentals, com són l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) i la Fundació Bit. Una de les novetats d’aquesta edició dels premis Emprenedor XXI és l’organització del DayOne Innovation Summit, durant el qual es lliurarà el guardó a l’empresa guanyadora.

DE LES 22 empreses de les Balears que s’han presentat a la convocatòria d’enguany, vuit han estat seleccionades i, d’aquestes, Hustle Got Real, Global Cen i NuMatMedtech en són les finalistes. Hustle Got Real és una plataforma de venda online que s’encarrega d’automatitzar al màxim el procés de venda i que es pot utilitzar des de qualsevol part del món. Global Cen desenvolupa tecnologia i aplicacions per a un nou sistema de mesurament del camp elèctric natural, anomenat CEN, que condiciona el creixement vegetal. Finalment, NuMatMedtech és una empresa de biotecnologia dedicada al desenvolupament de superfícies innovadores de biomaterials per a aplicacions mèdiques, especialment superfícies d’ancoratge ossi, com implants dentals i ortopèdics. La resta d’empreses seleccionades, però que no han estat finalistes, són Clinicovery, Deportravelling, Peter Diving, Kinacu i Tourinia.

stats