Societat 05/09/2023

Gijón allibera Prohens d'haver de declarar en el judici contra Penalva i Subirán

També hi havien de comparèixer com a testimonis l'expresident del Partit Popular Biel Company i la diputada Marga Durán

ARA Balears
1 min
Gijón, Prohens i Company. / PP

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, no haurà de declarar com a testimoni, finalment, davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) en el judici contra els investigadors del cas Cursach. D'aquesta manera, Prohens no s'haurà de sotmetre a les preguntes ni de les acusacions ni de les defenses en el procés judicial contra el jutge Manuel Penalva, el fiscal Miguel Ángel Subirán i els agents del Grup de Blanqueig de la Policia Nacional que van investigar el magnat Bartolomé Cursach.

La líder de l'Executiu havia estat citada en un principi com a testimoni a proposta de la defensa d'Álvaro Gijón. Però durant la jornada del judici de dilluns van presentar un escrit en què renunciaven a la seva declaració. De la mateixa manera, Gijón ha renunciat als testimonis d'altres membres del Partit Popular: l'exlíder del partit Biel Company i la diputada Marga Durán.

Extreballadors de l'Ajuntament de Palma i policies han declarat aquest dimarts com a testimonis en el judici contra els investigadors del cas Cursach –el jutge Manuel Penalva, el fiscal Miguel Ángel Subirán i els policies del Grup de Blanqueig de la Policia Nacional–, que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va reprendre ahir dilluns després d'un mes i mig d'aturada. La majoria han coincidit a assenyalar Subirán i a acusar-lo de condicionar les seves declaracions, i també a induir-los a incriminar certs investigats.

stats