El partit animalista demana l'eliminació de les galeres a Palma

La portaveu de l'ICA, Aïda Cortecera, assegura que l'accident succeït aquest dimecres al carrer Manacor demostra que aquesta activitat suposa un perill tant per als animals com per als vianants 

Membres del partit animalista ICA i altres persones afins al moviment s'han concentrat aquest dijous al migdia davant l'Ajuntament de Palma per demanar l'eliminació de les galeres. 

Segons la presidenta de l'associació, Aïda Cortecera, l'accident que es va produir aquest dimecres, quan un cavall es va escapar del carro i va córrer en direcció contrària al carrer Manacor, demostra l'alt risc d'aquesta activitat tant per als animals com per als mateixos vianants. 

Segons Cortecera, els treballadors de les galeres tampoc compleixen les ordenances pertinents. De fet, la presidenta de l'ICA diu que, segons alguns testimonis, el conductor d'aquesta galera anava begut i estava maltractant el cavall, fet que explicaria que es desenganxàs del vehicle per poder fugir. 

"És un mitjà de transport perillós que provoca el sofriment dels animals, però que també pot provocar danys materials i accidents entre els conductors i els vianants", declara Cortecero. 

Des de la Regidoria de Benestar Animal varen informar que s'obrirà un expedient per investigar si efectivament va haver-hi un maltractament de l'animal per part del conductor de la galera. 

D'altra banda, l'ICA ja ha sol·licitat una reunió amb la regidora de Benestar Animal, Neus Truyol. 

L'Ajuntament de Palma havia plantejat la possibilitat de substituir les galeres de cavalls per les elèctriques, un projecte que l'ICA reivindica per posar fi a aquesta activitat. 

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF