Societat 16/06/2022

Fiscalia retira una de les acusacions del cas Confeti i manté la pena a uns altres 11 encausats

El judici ha quedat vist per a sentència aquest dijous i Arran Palma qualifica la vista de "repressió per pur escarni polític"

2 min
Judici cas Confeti

La Fiscalia ha retirat aquest dijous l'acusació contra un dels joves encausats a l'anomenat cas Confeti. Així, la justícia reconeix que no era present a la manifestació d'Arran el juliol del 2017, però manté les penes d'entre dos i quatre anys de presó per als altres 11 acusats per desordre públic. D'aquesta manera, el judici ha quedat vist per a sentència.

Per part seva, l'advocat de la defensa, Josep de Luis, ha explicat a aquest diari que l'informe final "és un nyap" per certs fets, com, per exemple, assenyalar que la persona que anava amb la cara tapada durant la protesta és una altra diferent de la que s'ha indicat fins al moment. De fet, es tracta d'una de les principals encausades, a qui es demanen quatre anys de presó.

Cal recordar que, en la mateixa línia, la resta d'encausats defensen que tampoc eren presents a la protesta o bé hi anaren pacíficament o per feina. Per això, la defensa i els seus col·lectius de suport han argumentat fins al moment que les identificacions han estat sustretes d'un arxiu il·legal de la Policia.

Durant la darrera jornada de judici, ha cridat l'atenció la declaració d'una de les acusades: "Vaig venir a Mallorca el 2006 i em vaig implicar en el moment social. Després, vaig tornar a Tarragona per formar una família i ara no sé que faig aquí", en referència que ella tampoc era al moll Vell de Palma el 22 de juliol de 2017.

Arran Palma: "Això és Espanya"

Després de la finalització del judici, Arran Palma -la organització promotora de la protesta del cas- ha qualificat la vista de "no tenir més sentit que el de la repressió per pur escarni polític".

En un comunicat, Arran denuncia que durant el procés, Fiscalia ha arribat "desesperadament a confabular el supòsit absurd, que lògicament no es produí, d'una allau humana de conseqüències tràgiques, com les que ocorren en cas d'un atemptat islamista".

"Com es pot considerar la comissió d'un delicte de desordres per una acció de denúncia enmig de l'espai públic, sense haver-hi res trencat ni haver-se causat cap lesió a ningú? es demana l'assamblea d'Arran Palma.

Finalment, la organització reclama "el model de negoci parasitari" de l'illa i planteja "què pensariem si ens diuen que en un país llunya, uns activistes són perseguits, jutjats i amenaçats amb presó per protestar, sense causar danys". "Això és Espanya", conlou el comunicat.

stats