Societat 03/04/2022

La Fiscalia demana 11 anys de presó per a dos germans per haver apunyalat un jove a Pollença

Estan acusats d'un delicte de temptativa d'homicidi i un altre de lesions

ARA Balears
2 min
Audiència Provincial de Palma

PalmaAquests dijou es farà, a la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma, el judici contra dos germans, de 25 i 21 anys, acusats d'un delicte de temptativa d'homicidi i un altre de lesions; varen apunyalar i colpejar amb un objecte un jove al Port de Pollença la matinada de dia 18 de juliol de l'any 2020. La Fiscalia demana per a tots dos penes que sumen fins a 11 anys de presó.

Segons l'escrit del fiscal, aquell dia, el germà gran es va acostar a la víctima i, després d'increpar-lo, el va apunyalar amb un ganivet de 20 centímetres de fulla al costat esquerre de l'abdomen. La víctima va necessitar tractament mèdic i quirúrgic, perquè la punyalada li va perforar el còlon. Les lesions varen tardar 66 dies a curar-se, però li ha quedat una cicatriu de 20 centímetres i té dolor abdominal.

Quan va passar això, la víctima va intentar fugir, però els acusats el perseguiren. Mentre el germà gran li propinava cops amb el mànec del ganivet, el petit li va tirar un cendrer, que va pegar a la cara de la víctima. El 20 de juliol de 2020 es va imposar al germà petit la prohibició d'aproximar-se a la víctima a menys de 500 metres i al gran, presó provisional, comunicada i sense fiança.

El fiscal considera que els fets constitueixen un delicte d'homicidi en grau de temptativa i un altre de lesions. Atès que tots dos es trobaven en situació irregular a l'estat espanyol en el moment dels fets, el fiscal planteja que se substitueixi la pena de presó per l'expulsió dels acusats del territori espanyol i la prohibició d'entrar-hi durant deu anys, una vegada concedida la llibertat condicional, en cas de ser condemnats. En concepte de multa, la Fiscalia demana que tots dos indemnitzin la víctima amb la quantitat total de 18.382 euros.

stats