Societat 02/05/2018

Una quarantena de cellers de la DO Rías Baixas participen en la festa del vi albarinyo de Balears

La trobada organitzada per Antonio Seijas i l'Ajuntament de Cambados ha reunit aquest dimecres 70 vins d'aquesta denominació d'origen al Club Nàutic de Palma

Aina Solano
2 min
Antonio Seijas (dreta) amb la batlessa de Cambados, Fátima Abal i el regidor d'Enoturisme, José Ramón Abal.

PalmaEl Club Nàutic de Palma s'ha convertit aquest dimecres en tota una ambaixada de la DO Rías Baixas, ja que ha acollit la XXII Festa do Albariño, que organitza anualment l'empresari Antonio Seijas amb la col·laboració del Concello (Ajuntament) de Cambados.

Segons ha assegurat el regidor d'Enoturisme de l'Ajuntament de Cambados, José Ramón Abal, la presència dels vins de Rías Baixas "ha crescut molt a l'hostaleria de Mallorca gràcies a aquesta jornada", en la qual els responsables dels cellers d'Arousa que hi assisteixen "poden fer contactes amb distribuïdors i representants del sector". Arran de l'èxit assolit amb la Festa do Albariño a Palma, l'Ajuntament de Cambados vol organitzar una jornada similar a Andalusia, a la Costa del Sol, segons ha avançat aquest dimecres el responsable d'Enoturisme del municipi pontevedrès.

Vuit sommeliers de l'Associació Balear de Sommeliers (ABS) han format part del jurat del concurs.

Manuel d'Amaro, Pedralonga i Martín Códax, guanyadors

La jornada ha acollit un concurs, que enguany ha arribat a la seva sisena edició, en el qual un jurat dirigit per Daniel Arias, president de l'Associació Balear de Sommeliers (ABS) i format pels sommeliers Julio Torres, Sebastián Longo, Javier Gómez, Aina Hölting, Mónica Pieptanar, Cliff Amengual, Alfonso Sánchez i Roger del Ojo, ha elegit, mitjançant un tast a cegues, els tres millors vins d'entre els 50 que s'han presentat al certamen. El primer premi del certamen, que ha atorgat l'Associació d'Hotelers de la Platja de Palma, ha estat per al vi Manuel d'Amaro, de Cellers Señorío de Rubiós, i el segon premi, lliurat per l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, ha estat per a Pedralonga, de Bodegues Adega Pedralonga i el tercer, patrocinat per la Federació Hotelera de Mallorca, ha recaigut en el vi Martín Códax, de les bodegues amb el mateix nom. A més, s'han lliurat accèssits per als vins que han quedat entre la quarta i la desena posició en la puntuació.

Creada el 1980 i reconeguda com a DO el 1988, Rías Baixas és una de les cinc denominacions d'origen de vi existents a Galícia. Les seves vinyes s'estenen en una superfície de prop de 2.700 hectàrees. A la mostra de Palma, en la qual s'han pogut tastar també espumosos i vins negres, hi han pres part cellers de les cinc subzones d'aquesta denominació d'origen: Condado do Tea, O Rosal, Ribeira do Ulla, Soutomaior i Val do Salnés.

stats