Societat 26/11/2022

Expulsen 30 alumnes de La Salle de Palma que havien penjat una bandera d’Espanya per enfrontar-se a la professora

Els menors es varen negar a seguir les indicacions de la professora

ARA Balears
2 min
Imatge de l'escola de La Salle de Palma. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaLa Salle ha expulsat trenta alumnes (tota la classe de primer de Batxillerat) per haver penjat una bandera d'Espanya i decorar l'aula per tal d'animar la selecció espanyola. Segons ha informat el director tècnic del centre educatiu, els joves es varen negar a retirar la bandera, tot i les indicacions de la professora. En aquest sentit, des del centre asseguren que el comportament dels alumnes suposa un acte d'insubordinació deliberada i que, per tant, és motiu d'expulsió.

A més, una de les seves companyes va voler seguir les normes marcades pel centre i les indicacions de la docent i la resta varen actuar en massa per coaccionar-la. Davant aquests fets, la professora va sortir de l'aula per requerir la presència de l'equip directiu del centre i quan va sortir va ser aplaudida irònicament pels alumnes i victorejada com si el fet de partir de l'aula els atorgàs una victòria.

Davant aquests fets, la direcció del centre ha decidit suspendre les classes del grup de 1B de La Salle i expulsar- ne tots els alumnes. El director tècnic ha refermat, a través d'un comunicat, la defensa de la seva companya de centre i ha remarcat que el respecte als docents és imprescindible i inqüestionable. "No podem fer classe a uns alumnes que es neguen a seguir la normativa del centre i tenen un comportament inacceptable".

Per a dilluns que ve està prevista una reunió de l'equip directiu del centre educatiu per estudiar el cas i prendre les mesures necessàries per evitar que es torni a repetir una situació com aquesta en una aula de La Salle.

Tot i això, han assegurat que respecten la possibilitat que els alumnes es defensin i els manifestin possibles discrepàncies amb la seva decisió, però que ho han de fer de la manera que determina el Reglament d'Organització i Funcionament del Centre.

stats