Societat 17/02/2019

Experts en cooperació internacional es reuniran a partir de dijous a Palma

Les Illes Balears seran amfitriones de la XII Trobada de Comunitats Autònomes i Cooperació per al Desenvolupament

Ara Balears
2 min
Experts en cooperació internacional es reuneixen a partir de dijous a Palma.

PalmaLes Illes Balears seran amfitriones dijous i divendres de la setmana que ve de la XII Trobada de Comunitats Autònomes i Cooperació per al Desenvolupament, una cita que reuneix els màxims responsables regionals en aquesta matèria que tindrà lloc a la sala Aljub del museu Es Baluard de Palma.

La jornada començarà amb les conferències 'El paper de la Cooperació Internacional enfront dels límits de la globalització. Una mirada des dels actors descentralitzats', del sociòleg i màster en Política Internacional per la Universitat Complutense de Madrid Ignacio Martínez, i 'Ajuda Humanitària i Cash Transfer', de Camille Nussbaum, responsable de formació de l'Institut d'Estudis sobre Conflictes i Acció Humanitària, segons ha informat la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que organitza l'esdeveniment.

Durant la jornada es faran diverses sessions de treball i tallers amb agents de cooperació com la coordinadora autonòmica ONGD, Enginyeria sense Fronteres i Justícia Alimentària, i s'han programat diversos debats i taules rodones.

Entre les qüestions que abordaran les taules rodones hi figuren la cooperació descentralitzada, la modalitat del lliurament d'efectiu ('cash transfer') en l'ajuda humanitària, el compromís de la cooperació amb el col·lectiu LGTB (Fundació Triangle), les migracions en fronteres (Fundació Alboan) i la coordinació de l'Administració Pública en la cooperació per al desenvolupament.

També es lliurarà la Distinció en Cooperació Descentralitzada per al Desenvolupament a la investigadora i docent vinculada a l'educació per al desenvolupament des del 1989 Gema Celorio.

Les trobades de comunitats autònomes sobre cooperació per al desenvolupament, que es duen a terme des de fa més d'una dècada, són espais de treball i reflexió conjunta dels governs autonòmics amb la participació de representants de l'Estat.

La inauguració, dijous vinent, serà a càrrec de la consellera Fina Santiago i clausuraran la trobada divendres la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la directora de l'Agència Espanyola de Cooperació, Aina Calvo.

stats