Societat 17/12/2019

L'exdiputat Joan Font no accepta l'any de presó per atacar la paradeta de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

L'acusat d'un delicte d'odi estava disposat a negociar un acord per evitar arribar a judici

Alba Tarragó
2 min
Josep de Lluís, acusació particular del cas, a la sortida de la vista prèvia a l'Audiència Provincial de Palma

PalmaL'exdiputat del Partit Popular Joan Font s'ha negat a acceptar la pena d'un any de presó que li demana la Fiscalia per atacar la paradeta de l'Associació Sobiranista de Mallorca el passat 7 d'octubre de 2017. L'acusat estava disposat a negociar un acord a la vista prèvia celebrada aquest dimarts per evitar arribar a judici, però finalment es farà el proper 31 de gener a les 10 h.

L'advocat Josep de Luís, com a acusació particular, culpava Joan Font d'un delicte d'odi, de desordres públics i de danys, fets que ascendien a uns cinc anys de pena. Però tot i "estar disposats a assumir com a propi l'escrit de la Fiscalia", ha dit De Luís, no ha estat possible arribar a un acord de conformitat.

La Fiscalia acusa Joan Font d'un delicte contra els drets fonamentals –concretament d'odi– per haver tomat la paradeta de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca durant una manifestació per la unitat d'Espanya que es va dur a terme el 7 d'octubre de 2017 a Palma. Per aquests fets, li demana un any de presó i una multa de 1.080 euros. A més, és considerat autor d'un delicte de danys, per la qual cosa li imposa una multa de 1.080 euros.

En l'escrit d'acusació, la Fiscalia relata que durant la marxa per la unitat d'Espanya, Font, que en aquell moment ja no era diputat, sinó que exercia com a vicepresident i portaveu de la Fundació Jaume III, es va desviar de la manifestació amb altres manifestants i es va dirigir al carrer de Sant Miquel, on l''Assemblea Sobiranista de Mallorca tenia la paradeta.

Una vegada allà, els va insistir que desmuntassin la paradeta, la qual tenia autorització administrativa. Davant la negativa, tant ell com els companys varen començar a estirar l'envelat fins que el va caure a a terra, igual que la taula. A més, varen rompre els cartells que tenien. La Fundació Jaume III va negar els fets quan varen ser denunciats.

stats