Política 14/12/2019

Demanen un any de presó per a l'exdiputat del PP que va tirar la paradeta de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

Els fets varen succeir l'any 2017 durant una manifestació a favor de la unitat d'Espanya

Ara Balears
1 min
Manifestació espanyolista a Palma

PalmaLa Fiscalia demana un any de presó per a Joan Font, exdiputat del PP, per un delicte contra els drets fonamentals per haver tomat la paradeta de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca durant una manifestació per la unitat d'Espanya que es va dur a terme el 7 d'octubre del 2017 a Palma, segons ha informat l'agència Efe.

El ministeri públic també demanarà multes que sumen 2.160 euros per a l'acusat, que compareixerà en una vista prèvia al judici convocada per la secció segona de l'Audiència de Palma dimarts que ve.

En l'escrit d'acusació, la Fiscalia relata que durant la marxa per la unitat d'Espanya, Font, que en aquell moment ja no era diputat, sinó que exercia com a vicepresident i portaveu de la Fundació Jaume III, es va desviar de la manifestació amb altres manifestants i es varen dirigir al carrer de Sant Miquel, on l''Assemblea Sobiranista de Mallorca tenia la paradeta.

Una vegada allà, els va insistir que desmuntassin la paradeta, que tenia autorització administrativa. Davant la negativa, varen començar a estirar de l'envelat fins que el varen tirar a terra, igual que la taula. A més, varen rompre els cartells que tenien.

Per aquests fets, que la Fundació Jaume III va negar quan varen ser denunciats, la Fiscalia demana un any de presó i 1.080 euros de multa per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques i una multa similar pel delicte de danys.

stats