Societat 20/04/2021

Eviten per cinquena vegada el desnonament d'una família amb un fill amb 75% de discapacitat

La mare assegura que van ser víctimes d'una estafa i que l'home que els va llogar el pis no n'és el propietari

2 min
Imatge del veïnat impedint el desnonament d'una família aquest dimarts a Son Gotleu.

PalmaUna vintena de veïns del barri de Son Gotleu, a Palma, ha aconseguit aquest dimarts, gràcies a la mobilització de la plataforma Stop Desnonaments, que la Policia Nacional no desnoni una família de cinc membres amb un menor d'edat amb un 75% de discapacitat. La mare, Zor, explica que aquest és el "cinquè intent" de desnonament en l'any i mig que fa que viuen allà i assegura que van ser víctimes d'una estafa, perquè l'home que els va llogar el pis no n'és el propietari real.

"Al darrer pis que vàrem viure vàrem estar cinc anys de lloguer, però el contracte es va acabar i ens van fer sortir", recorda. Després d'això van anar a un centre d'acollida dos mesos, però els van dir que si volien continuar cobrant les ajudes socials, n'havien de sortir, segons la versió de Zor. La mare i els fills van passar dues setmanes a casa d'una amiga i durant aquell temps el pare va estar al carrer. "Fins que vàrem trobar aquest pis", explica.

"Pensàvem que era de lloguer, feia set anys que estava buit, no tenia portes i estava fatal. Vàrem entrar perquè va venir un senyor que deia que el pis era d'ell. Va agafar els doblers de la fiança i va dir que una setmana més tard vendria amb el contracte de lloguer, però no va tornar", afirma la dona. Més tard van descobrir que el pis no era d'ell i "va començar el problema".

"Volem un pis de lloguer, no volem un pis de gratis o de favor", indica Zor, que reivindica que fa 14 anys que ella i la seva família viuen a Mallorca i que mai han tingut "problema per pagar". La qüestió ara és que el vertader propietari del pis on viuen, ubicat al número 82 del carrer de Tomàs Rullan, "necessita el pis" i vol que surtin d'allà. "Jo també el necessit", adverteix la mare, que diu que no troba cap casa que es puguin permetre.

"Un pis a Son Gotleu són 700 euros"

Els pocs ingressos que tenen provenen d'ajudes perquè el pare no pot fer feina a causa d'un problema a l'esquena i la mare es fa càrrec de la cura del fill amb discapacitat. "No xerra, no camina i no menja per la boca", lamenta. "Podem pagar un pis de 350 o 400 euros. Però un pis aquí a Son Gotleu són 700 o 750 euros. A més, no puc anar a un poble perquè tenc fills i aquí poden anar tots sols a l'escola", afirma Zor.

Davant d'això, Zor manté que l'administració pública no li dona cap sortida. "No hi ha alternativa. Ni de l'IBAVI, ni de l'Ajuntament. Tots saben que tenim un desnonament", denuncia. Segons la dona, l'IBAVI li ofereix dos mesos d'espera per accedir a un habitatge i l'Oficina Antidesnonaments de l'Ajuntament de Palma tampoc no la pot ajudar.

stats