Societat 23/05/2016

Et vols comprar una mascota? Les sis coses a tenir en compte

El Col·legi de Veterinaris de Barcelona publica una guia amb consells a l'hora de comprar-se un animal de companyia

Ara
2 min
La decisió de comprar una mascota ha de ser consensuada a nivell familiar

BarcelonaEl Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) ha publicat aquest dilluns una guia amb els consells que han de seguir aquelles persones que vulguin comprar-se un animal domèstic. La 'Guia per a l’adquisició responsable d’animals de companyia' pretén que totes les mascotes tinguin cobertes les seves necessitats "vitals i de salut", i que es compti amb l'assessorament dels veterinaris. També té la intenció de denunciar les situacions de tracte incorrecte dels animals de companyia.

Amb aquest document es vol posar fi a la venda irregular de mascotes exòtiques, sobretot, i el Col·legi el repartirà pels centres veterinaris. Aquestes són les recomanacions i els avisos més destacats:

S'adquireix un compromís. Els gossos poden viure una dotzena d'anys, i els gats fins a 16, i els veterinaris recorden que el comprador d'una mascota l'ha de cuidar durant tota la seva vida. Es recomana que la decisió sigui consensuada a nivell familiar, sent conscients que també suposarà sacrificis.

Cal demanar consell. "Potser voleu un gran danès, però el que necessiteu és un canari": el COVB recomana consultar quin animal convé en funció dels seus costums, o les seves característiques físiques.

No deixar-lo sol. Els veterinaris recorden que els gossos, per exemple, no poden estar sols més de vuit hores, i que necessiten fins a tres passejades al dia. Per aquest motiu, avisen que caldrà pensar en les mascotes durant les vacances i les sortides.

Assegura't que podràs visitar el criador. El contacte amb la persona que ven la mascota permetrà comptar amb l'assessorament del veterinari a l'hora d'escollir. L'animal ha d'estar desparasitat, i no ha de patir cap malaltia, sobretot de les hereditàries.

Tots els papers en regla. Els animals de companyia han d'estar identificats per un veterinari amb un microxip homologat, i han d'estar registrats al cens municipal. Cal exigir al venedor el document oficial d'informació avalat pel Col·legi.

El cadell ha de tenir més de vuit setmanes, dotze si prové d'un altre país. L'incompliment d'una obligació per part del venedor comporta una multa de fins a 2.000 euros.

Per posar el segon punt més fàcil, el COVB ha posat en marxa el portal 'Mascotinder'. Amb una breu sèrie de preguntes, la pàgina suggereix l'animal de companyia més adient en funció de les necessitats del comprador.

stats