Societat 22/01/2024

"Estam desbordats": l'IES Capdepera ja ha venut més de 1.900 camisetes a favor de l'escola en català

En breu començarà la fabricació d'una segona remesa, "perquè molta gent n'ha demanades"

2 min
La camiseta dissenyada per l'IES Capdepera.

PalmaLa venda de les camisetes fabricades per part d'un grup de docents de l'IES Capdepera per mostrar suport a l'escola en català ha tingut molt bona acollida i les vendes han superat les expectatives inicials. "Ja ens n'han comprades més de 1.900 i ara en tenim una segona tanda pendent, perquè molta gent n'ha demanades. Estam desbordats", expliquen amb il·lusió fonts del centre.

La previsió era que la primera remesa de camisetes es pogués distribuir a mitjan desembre, però l'alta demanda va desbordar les previsions logístiques del centre i dels proveïdors. "Fa una setmana que ja ho hem rebut tot i ho hem servit a tots els punts de recollida, menys a tres". "Ara acabarem de preparar les que falten i les distribuirem", afegeixen. Cal tenir present que tota l'elaboració de les comandes es fa de manera individual i amb empreses locals. Tot plegat, "sumat a què hi havia gent malalta i de vacances, ha retardat el procediment de fabricació i distribució", lamenten les mateixes fonts.

L'arribada de les camisetes i dessuadores creades per l'IES Capdepera arreu de les Illes ja es va poder comprovar aquest dijous durant la visita del conseller d'Educació, Antoni Vera, a l'IES Inca. Docents del centre el varen rebre amb cartells contra els 20 milions per aplicar la segregació lingüística durant el primer trimestre del curs vinent. A més, els professionals vestien camisetes verdes amb diferents dissenys, un dels quals, era el creat per l'IES Capdepera.

Més de 180 adhesions a la campanya 'La llengua no es toca'

La iniciativa de fer aquestes camisetes va sorgir el mes de novembre, en el moment de fer-se la foto per sumar-se a la campanya per l'escola en català 'La llengua no es toca'. "Uns no tenien la camiseta verda de fa 10 anys, perquè molts érem alumnes o altres directament no hi eren". "Per això vàrem posar damunt la taula aquesta idea i va rebre el suport del claustre. No pensàvem que es fes tot tan gran", varen exposar les mateixes fonts a l'ARA Balears. Cal tenir present que l'IES Capdepera assegura que els doblers que es cobren per cada peça són els necessaris per cobrir les despeses de producció. Per tant, no n'obté beneficis econòmics.

Ara per ara, més de 180 centres, associacions i entitats culturals ja s'han adherit al moviment 'La llengua no es toca'. Mallorca és l'illa on, proporcionalment, més escoles i instituts hi han participat. Crida l'atenció la poca implicació dels centres de Menorca, que continuen molt enrere respecte de la resta d'illes pel que fa a adhesions. Cal recordar que, durant el Govern de Bauzá, la comunitat educativa menorquina va respondre de manera contundent contra els atacs a l'ensenyament en la llengua pròpia, sota el paraigua de l'associació Menorca Edu21.

stats