Societat
Societat 15/05/2024

L'acte del Dia de la Família obre una crisi entre PP i VOX al Consell de Mallorca

L'extrema dreta acusa els seus socis d'incomplir els pactes de govern i de llevar-li importància a la institució insular

1 min
Llorenç Galmés a la celebració del Dia de la Família

PalmaL'acte del Dia de la Família ha generat un xoc entre els dos socis del Consell de Mallorca: PP i Vox. El vicepresident del Consell de Mallorca, Pedro Bestard, del partit de l'extrema dreta, ha abandonat l'esdeveniment i ha acusat el PP d'incomplir els pactes entre ambdós partits i de llevar importància al pes que té Vox a la institució insular. "No podem acceptar que en el moment de desplegar la banderola i de llegir el manifest, cap membre de Vox ocupi un lloc central. Governam, no donant suport extern, i que ens facin de costat és una humiliació", ha reclamat Bestard sobre una convocatòria que havien organitzat juntament amb els populars.

Per la seva banda, el portaveu adjunt del Partit Popular en la institució insular Bernat Vallori ha recalcat que "les famílies han de ser les protagonistes el 15 de maig". A més, ha destacat que aquesta commemoració "suposa el compliment d'uns dels acords de govern firmats entre PP i Vox" i ha lamentat "el malestar que s'hagi pogut generar".

Bestard ha remarcat que aquesta reivindicació de les famílies "s'ha dut a terme gràcies a Vox" i ha recordat que les polítiques de canvi que s'implementen, també." Finalment, ha recordat que el PP sempre els tindrà al seu costat, però ha de tenir en compte que són socis i que hi ha un espai que l'extrema dreta ha d'ocupar.

stats