Societat 24/11/2023

L'IES Capdepera fa una passa més i ven camisetes amb el lema 'la llengua no es toca'

El centre també produirà dessuadores. Les peces es podran recollir arreu de les Balears, a través de diferents canals

1 min
La camiseta dissenyada per l'IES Capdepera.

PalmaLa campanya a favor de l'ensenyament en català va agafant forma, i ja s'hi han sumat desenes de centres. Tots ells rebutgen la proposta de lliure elecció de llengua pactada entre el PP i Vox sense comptar amb la comunitat educativa, i defensen que el català continuï sent la llengua vehicular de l'ensenyament a les Illes Balears. En aquest context, l'IES Capdepera ha fet una passa més i el departament de Plàstica dissenyarà camisetes i dessuadores retolades amb el que ja és el lema del moviment: la llengua no es toca.

El centre explica que el disseny s'ha fet "expressament per a la causa" i que es produiran les peces de roba sota demanda. S'han de demanar abans del 4 de desembre i "estaran llestes a mitjan desembre", assenyala el centre. Els doblers recollits, explica una de les docents responsables, "són per cobrir les despeses. No hi ha cap benefici".

Arreu de les Balears

La iniciativa va sorgir en el moment de fer-se la foto de grup per adherir-se a la campanya. "Uns no tenien la camiseta verda de fa 10 anys, perquè molts érem alumnes o directament no hi eren. Per això vàrem posar damunt la taula aquesta idea i va rebre el suport del claustre. Pero no pensàvem que es fes tot tan gros", exposa. Davant la possibilitat de rebre comandes d'arreu de Mallorca i de la resta d'illes, tenen un pla: "Ens han escrit molts centres que volen ser espais de recollida o fins i tot escoles que ens volen fer comandes massives, també gent d'Eivissa, que les aconseguirà a través de gent que coneixen a Mallorca", per exemple. Les peticions es fan a través d'un formulari de Google, en el qual consten els punts de recollida que hi ha ara mateix.

stats