Societat 15/05/2024

Les famílies fan una sorpresa matinal als mestres del CEIP Montaura

Han penjat cartells arreu del pati per agrair-los la defensa del projecte educatiu del centre

1 min
Els cartells que les famílies del CEIP Montaura han penjat arreu del pati.

PalmaEl CEIP Montaura de Mancor de la Vall s'ha despertat avui amb una sorpresa dirigida als docents del centre. Les famílies han penjat cartells al voltant del pati per reconèixer la tasca que fan, en defensa del model educatiu i de la llengua pròpia. 'Gràcies per defensar el nostre projecte educatiu', diu el missatge principal. Altres de les il·lustracions diuen 'Famílies per la llengua'.

El centre és un dels centenars adherits a la campanya ‘La llengua no es toca’ contra la segregació lingüística. El claustre va rebre el conseller d'Educació, Antoni Vera, amb l'entrada del centre amb camisetes verdes penjades i amb una convidada especial, la jaia Quaresma, vestida de verd i amb una reivindicació a explicar: "Tallau-me les cames, però no la llengua”. A més, representants de l'equip docent varen llegir una carta al conseller, i varen aprofitar la trobada per demanar-li millores per al centre i que mantingui el model lingüístic escolar vigent. En la missiva, dirigida al 'rei Vera', varen demanar "rebre algun present reial: recursos materials, una escola nova, personal de suport, una sortida d'emergència, un menjador en condicions, climatització adequada i una sala de mestres".

Claustre per la llengua

A la qüestió lingüística, el claustre del CEIP Montaura hi va fer una menció especial, amb un reconeixement a la llengua catalana: "És la llengua. La nostra. La que sempre serà un símbol d'unió i integració i d'identitat d'un poble; la que necessita sentir-se viva i no arraconada ni usada com a moneda d'intercanvi polític. Mantenim l'esperança que ses majestats, que també l'estimen, la senten i la viuen, mantindran el compromís d'impulsar-ne l'ús, de defensar-la i de deixar-la ésser lliure".

stats