Parlament
Política 15/05/2024

MÉS exigeix que es creï un Cos de Guaita per pal·liar la manca d'efectius policials

Seria com una policia autonòmica que serviria per complementar els cossos policials i de seguretat ja existents

ARA Balears
1 min
El portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, en la roda de premsa

PalmaMÉS per Mallorca ha presentat una proposició de llei al Parlament de les Illes Balears exigint la creació d'un Cos de Guaita per pal·liar la manca d'efectius policials que es viu actualment a l'Arxipèlag. El portaveu parlamentari dels ecosobiranistes, Lluís Apesteguia ha denunciat que es veuen obligats a sol·licitar aquesta mesura extrema davant "el tracte indiferent i descuidat que han sofert les Balears a l'hora de poder assegurar una correcta cobertura policial".

En aquest sentit, Apesteguia ha remarcat que des de fa temps han reiterat aquest tema "de manera insistent i, veient que les majories parlamentàries i des dels Governs no han fet aquest treball. Nosaltres presentam aquesta proposició de llei amb l'esperit de crear consens". MÉS ha detallat que el Cos de Guaita seria una policia autonòmica que serviria per complementar els cossos policials i de seguretat ja existents.

El portaveu ecosobiranista ha demanat als partits en representació al Parlament de les Illes Balears que rebin la proposta amb "la ment oberta" i siguin conscients que té com a objectiu "solucionar un problema real". "Esperam que tots els que en els darrers temps han denunciat que a les Balears vivim una manca d'operatius policials preocupant, ara responguin i donin suport a aquesta proposició de llei".

stats