Bisbat de Mallorca
Societat 15/05/2024

El santuari de Lluc funciona com a hotel tot i no tenir cap permís

El Bisbat de Mallorca ha mostrat la seva disposició i voluntat d'esmenar qualsevol irregularitat que es pugui detectar

ARA Balears
2 min
L’Església haurà de pagar
 L’IBI pels comerços de Lluc

PalmaEl santuari de Lluc funciona com a hotel tot i no tenir cap permís. Aquest dimecres el Bisbat de Mallorca ha confirmat que inspectors del Consell de Mallorca han obert un expedient sancionador per oferir-se com a allotjament sense disposar d'autoritzacions i permisos ni estar inscrit en el pertinent registre d'establiments. Ara, els bisbat té un període per presentar al·legacions.

Per això, la institució eclesiàstica ha mostrat la seva disposició i voluntat d'esmenar qualsevol irregularitat que es pugui detectar, si finalment passa així, a l'hostatgeria del santuari de Lluc. Segons ha afirmat, aquest ha estat el seu compromís des que va assumir la gestió de l'hostalatge el 2019, després que, segons publica aquest dimecres Diario de Mallorca i ha confirmat Europa Press, se'ls hagi obert l'expedient sancionador.

Les mateixes fonts, en tot cas, han matisat que, de moment, ni el Bisbat ni el santuari han rebut cap comunicació en forma d'expedient o denúncia per part de la institució insular i que l'únic document disponible de moment és l'acta que els inspectors van redactar després de visitar el santuari la setmana passada.

Des del Bisbat situen aquesta visita dins de la normalitat de les comprovacions al sector dels allotjaments per part de la inspecció insular. Independentment que aquest procediment acabi o no en una sanció, el Bisbat insisteix que en cap cas hi ha la voluntat de mantenir cap irregularitat i que posaran en regla o actualitzaran qualsevol situació que es requereixi, si finalment així es reclama.

L'anterior Govern del Consell de Mallorca va ignorar una denúncia

El conseller insular de Turisme, José Marcial Rodríguez, ha explicat que el santuari de Lluc ja va ser denunciat per oferir places hoteleres sense llicència el 2022, però que l'anterior Govern del Consell de Mallorca "no va tramitar el procediment". "L'anterior Govern no va actuar amb el compromís que tenim nosaltres", ha denunciat Marcial.

Després de confirmar l'obertura de l'expedient, el conseller insular no ha volgut detallar si els inspectors han actuat arran d'una denúncia o per compte propi i s'ha defensat assegurant que no ho sap perquè "no ha llegit l'informe". D'aquesta manera, també ha assegurat que no sap a quina sanció s'enfronta el santuari i ha remarcat que, en tot cas, "aquesta informació és secreta".

D'altra banda, Marcial ha assegurat que l'obertura de l'expedient no té res a veure amb la crítica del bisbe Taltavull al Consell de Mallorca pels problemes de mobilitat i la saturació que es viu a Lluc.

stats