Societat 25/04/2022

El Consell de Mallorca destinarà 270.000 euros als espais arqueològics i paleontològics

L'objectiu de la institució insular és reformar i fomentar el coneixement, el manteniment, l'accessibilitat i la conservació d'aquests elements

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu del jaciment arqueològic d'Es Figueral, a la finca pública de Son Real.

PalmaEl Consell de Mallorca destinarà 270.000 euros a reformar i fomentar el coneixement, el manteniment, l'accessibilitat i la conservació dels espais arqueològics i paleontològics de l'illa, segons ha indicat aquest dilluns la institució insular en una nota de premsa.

Les ajudes estaran repartides en tres grups, particulars, ajuntaments i universitats, que disposaran d'una partida d'uns 90.000 euros cada una. Les actuacions que es podran subvencionar seran la col·locació de senyals, el manteniment dels espais, la consolidació d'estructures, la implementació de recorreguts i la millora de la mobilitat.

Restauració de béns immobles

Per altra banda, també es podrà finançar la restauració de béns immobles recuperats dels jaciments i l'execució d'actuacions arqueològiques que siguin imprescindibles per dur a terme les tasques de conservació. En aquest sentit, el projecte de recuperació ha de disposar d'un equip tècnic qualificat i requereix l'autorització prèvia i preceptiva de la Comissió Insular de Patrimoni Històric.

Segons ha detallat el Consell de Mallorca, en cap cas les intervencions arqueològiques d'excavació o prospecció necessàries per dur a terme el projecte de conservació i restauració poden superar el 20% del pressupost del projecte presentat.

stats