Guerra entre Israel i Palestina
Societat 25/02/2024

Escultures de tota Mallorca es desperten amb missatges de solidaritat amb Palestina

És una acció reivindicativa que ha estat duita a terme per Ciutadans per Palestina a Lluc, Esporles, Bunyola, Santa Margalida, Felanitx, el Secar de la Real, Llucmajor, Inca, Santa Maria, la Indioteria, Pollença, Felanitx, Alcúdia, Palma, Sant Joan, Son Sardina, entre altres indrets

ARA Balears
2 min
Imatge de la acció reivindicativa.

PalmaMultitud d'escultures de tota Mallorca s'han despertat aquest diumenge amb missatges de solidaritat amb Palestina per exigir la fi de l'apartheid i genocidi sionista. És una acció reivindicativa que ha estat duita a terme per Ciutadans per Palestina a Lluc, Esporles, Bunyola, Santa Margalida, Felanitx, el Secar de la Real, Llucmajor, Inca, Santa Maria, la Indioteria, Pollença, Felanitx, Alcúdia, Palma, Sant Joan, Son Sardina, entre altres indrets.

Ciutadans per Palestina reivindica el dret internacional d'autodeterminació dels palestins a viure en pau i llibertat "des del riu fins a la mar"; a defensar-se de "l'ocupació il·legal i del genocidi sionista patrocinat per l'imperialisme estatunidenc i europeu". També demanen a les autoritats de l'Estat acabar amb la col·laboració, "amb l'imperialisme estatunidenc amb la sortida de l'OTAN i que trenqui totes les relacions militars, econòmiques i diplomàtiques amb l'entitat feixista d'Israel".

Imatge de l'acció reivindicativa.
Imatge de l'acció reivindicativa.
Imatge de l'acció reivindicativa.

Aquesta actuació coincideix amb la manifestació que tindrà lloc aquest diumenge a les 18 h i que ha estat convocada per Mallorca x Palestina i aquesta entitat. La manifestació començarà a l'esplanada de l'estació Intermodal de Palma i acabarà al passeig del Born. S'emmarca en el segon dia de mobilització estatal organitzat per la Xarxa Solidària Contra l'Ocupació de Palestina (Rescop). El primer dia va ser el 20 de gener, quan hi va haver mobilitzacions a prop de 100 ciutats espanyoles.

Imatge de l'acció reivindicativa.
Imatge de l'acció reivindicativa.
Imatge de l'acció reivindicativa.

Per la seva banda, Mallorca x Palestina insta l'Executiu a liderar un alto el foc "immediat i permanent" a Gaza, posar fi a la compravenda d'armes i de tecnologia militar i de seguretat amb Israel i a donar suport a la demanda presentada per Sud-àfrica al Tribunal Internacional de Justícia contra Israel per "genocidi". També critiquen les mentides del Govern respecte de la interrupció de la venda d'armament a Israel. Segons lamenten, Espanya és el país de la Unió Europea que "més armes va exportar a Israel durant el mes de novembre de 2023".

stats