Societat 26/10/2022

Les entitats socials del Bisbat de Mallorca alerten del creixement del nombre de persones sense sostre

Durant el 2021, varen atendre un total de 852 persones que viuen al carrer

ARA Balears
2 min
El 40% de les persones viuen al carrer i el 36% en infrahabitatges com ara barraques, garatges o habitatges abandonats.

PalmaLes entitats socials del Bisbat de Mallorca varen atendre un total de 852 persones sense sostre el 2021. En aquest sentit, han alertat que aquesta situació s'ha agreujat a causa de la pandèmia, el preu de l'habitatge i la inflació. "Necessitam que es multipliqui per 12 el nombre d'albergs per poder fer front a la demanda actual", ha indicat el director de la Fundació Social La Sapiència, Toni Moyà. Durant l'any 2021, les entitats socials van destinar 206.000 euros perquè altres 955 persones poguessin pagar el lloguer, la hipoteca, o el subministrament energètic.

Segons ha informat Europa Press, amb la campanya 'Fora de cobertura: No permetis que es quedin fora', diferents entitats socials (Fundació Social La Sapiència, Càritas Mallorca, Pastoral Penitenciària, Pastoral de la Salut, entre d'altres) volen visibilitzar la manca d'accés a drets bàsics i la realitat de la vulnerabilitat d'aquestes persones.

Entre els col·lectius atesos es troben les persones amb permisos penitenciaris que no tenen una llar; les que tenen problemes de salut mental; les que surten de presó de manera definitiva i no tenen on anar; les majors de 65 anys amb un grau de dependència menor per entrar a una residència i famílies senceres que no poden accedir a un habitatge. Moyà ha recalcat que "ha augmentat el nombre de persones amb problemes de salut mental que es dirigeixen a les nostres entitats. És injust que una malaltia t'aïlli de la societat".

Per altra banda, el delegat de la Pastoral Penitenciària, Jaume Alemany, ha assenyalat que existeix un perfil de famílies que es veuen per primera vegada al carrer per no poder fer front a les pujades dels lloguers i les hipoteques. "Hi ha famílies vivint en cotxes i utilitzant els serveis dels poliesportius per dutxar-se o veure la televisió. És un moment d'emergència", ha lamentat Alemany.

stats