El Forn Gelabert de Llubí guanya el segon Campionat Mundial d'Ensaïmades

El forn vencedor ha aconseguit un premi de 1.000 kg de farina

El Forn i Pastisseria Gelabert de Llubí ha guanyat el segon Campionat Mundial d'Ensaïmades, que ha tingut lloc aquest dijous a Palma per mor de la celebració del Dia de les Illes Balears i que ha estat organitzat per l'empresa Hijos de  Ramón  Oliver.

Deu forns finalistes de Mallorca i dos de Menorca han disputat el trofeu a la millor ensaïmada en un tast que ha tingut lloc en el Parc de la Mar de Palma. Vuit persones del jurats especialistes han tastat les ensaïmades llises, sense sucres per sobre ni farcits. Per a això, els pastissers de cada forn han elaborat dues ensaïmades grans d'un pes aproximat de 250 grams, una per al tast i una altra per valorar la presentació.

El segon lloc ha estat pel Forn Ca Segura de Muro i el tercer per la Pastisseria Real de Palma.El jurat estava compost per vuit membres de l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears i per crítics gastronòmics.

Dels 34 establiments inscrits en la fase inicial del concurs, 29 eren mallorquins, dos de Barcelona i tres de Menorca.El forn guanyador ha aconseguit com a premi 1.000 quilograms de farina, 500 quilos per al segon i 250 en cas del tercer.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF