Societat 11/08/2021

Encara hi ha un 11% de treballadors de residències de les Balears que no es vol vacunar

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha lamentat que "si es morissin joves, no hi hauria debat sobre l'obligatorietat de la vacuna"

1 min
El Govern ja ha intervingut 14 residències per a gent gran des de l'inici de la pandèmia.

PalmaLa consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que "encara hi ha un 11% dels treballadors de les residències de gent gran que no es vol vacunar". A l'inici de campanya de vacunació, aquesta xifra era d'un 33% i després va davallarfins a un 22%, segons ha puntualitzat.

Santiago ha explicat que els professionals que no volen rebre el vaccí "s'han de fer tres proves diagnòstiques cada setmana", fet que ha aconseguit que molts canviïn d'opinió i decideixin vacunar-se. "Com a Govern està clar que apostam per la vacuna i així ho hem demostrat", ha dit la consellera.

En aquest punt, ha expressat la seva opinió personal sobre l'obligatorietat de la vacuna, que pensa que s'hauria d'implementar. "Si morissin nins i joves en lloc de persones grans, no s'estaria debatent l'obligatorietat de la vacuna", ha lamentat.

Així, la posició de l'Executiu autonòmic és fomentar la vacunació al màxim possible. "No hi obligam, però donam alternatives", ha afegit.

stats