Societat 10/12/2021

Una empresa vol fer un parc fotovoltaic a Son Quint per abastir l'hotel i el golf de Son Vida

L'associació Son Quint-Parc Natural rebutja el projecte perquè ocuparia una zona catalogada com a Àrea Natural d'Especial Interès

ARA Balears
1 min
La pedrera de Son Quint, on l'empresa vol posar plaques fotovoltaiques.

PalmaEl Grup Schörghuber, a través de la seva filial Arabella España, vol fer un parc fotovoltaic a l'antiga pedrera de Son Quint per abastir energèticament l'hotel i el golf de Son Vida, segons ha denunciat l'associació Son Quint-Parc Natural. L'entitat veïnal rebutja el projecte perquè ocuparia una zona catalogada com a Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) amb 3.954 panells solars, segons ha avançat el digital Palma fora portes.

L'associació ha informat que l'empresa proposa instal·lar una línia de mitja tensió entre el golf i l'hotel, i ha advertit que, malgrat ser una zona exclosa per fer parcs fotovoltaics, es podria desenvolupar pel fet de ser una pedrera abandonada en un espai degradat.

Son Quint-Parc Natural considera que l'empresa vol fer veure que on es volen posar les plaques solars forma part d'un espai degradat, tot i que es tracta d'una pedrera abandonada fa mig segle que ja s'ha integrat al paisatge de manera natural.

Els promotors del parc reconeixen que l'antiga pedrera forma part d'un ANEI, però que no afectaria cap bé d'interès patrimonial catalogat. Així i tot, des de la plataforma han explicat que sí que afectaria diversos elements, com ara un camí de carro empedrat i forns de calç. A la part superior de les pedreres, a més, es troben les coves del Pilar, un jaciment catalogat i protegit pel nou Pla General de Palma, segons l'associació.

stats