Societat 19/01/2024

Educació torna a publicar un BOIB amb errors: delega competències de la concertada a Planificació

És la segona errada de la setmana, després de fer pública dimarts una resolució amb noms de direccions generals inexistents

2 min
Infants en una escola de Palma.

PalmaLa Conselleria d'Educació ha tornat a publicar una resolució amb errors al BOIB, també vinculats a la delegació de firmes i funcions entre les diferents direccions generals. En aquest cas, el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, delega en el director general de Personal Docent i Centres Concertats, Ismael Alonso, "la signatura dels actes administratius i dels documents comptables i administratius d'autorització i de disposició de despeses, de reconeixement d'obligacions i de proposta de pagaments relatius a la gestió del personal docent dels centres educatius públics de les Illes Balears, així com de tots els documents justificatius corresponents". Ara bé, no hi apareixen les concertades, malgrat ser la Direcció General dels Centres Concertats, i la primera a la història de les Balears que dona a l'escola concertada aquest rang. Educació ha admès l'equivocació, i ho ha atribuït a "una errada tècnica".

El passat 5 de gener, quan va anunciar en el Consell de Govern la remodelació del seu organigrama, Vera va defensar la decisió de crear una DG de Centres Concertats perquè, des del Departament de Centres Concertats "es gestionen les nòmines dels professors, les quotes, el funcionament i el pagament de les altres despeses", entre d'altres. A més, va assegurar que l'escola concertada representa "prop del 40% de l'educació de les Balears" i "no la podem deixar de banda". La situació contradictòria, doncs, és que, en la resolució del BOIB publicada aquest dijous, la gestió econòmica dels centres concertats recau en una altra direcció general, la de Planificació i Gestió Educatives.

En aquest sentit, el conseller autoritza "delegar en la directora general de Planificació i Gestió Educatives (Catalina Maria Ginart) la signatura dels actes administratius i dels documents comptables i administratius d'autorització i de disposició de despeses, de reconeixement d'obligacions i de proposta de pagaments relatius a la gestió del personal docent dels centres educatius privats concertats de les Illes Balears, així com de tots els documents justificatius corresponents. A més, es delega la devolució d'ingressos indeguts en el seu àmbit competencial". El fet que es delegui la gestió de la concertada a aquesta DG, tenint-ne ara una de Centres Concertats, explica una persona molt coneixedora del funcionament intern d'Educació, és un error: "Deuen haver copiat les resolucions de l'anterior Govern, quan Planificació tenia les competències de la concertada, i ningú ho ha revisat abans de firmar i publicar-ho", explica.

Delegacions a direccions generals que ja no existeixen

Aquesta mateixa setmana, dimarts, Educació ja va publicar una resolució al BOIB que contenia errors. Es va registrar el procés de suplència de certs òrgans directius, un procediment habitual a l'Administració. El fet curiós, però, és que cap (menys un) dels noms de les direccions generals que hi apareixen es corresponia amb el nou organigrama de la Conselleria. Fonts d'Educació varen justificar que el conseller va signar la resolució correcta, però per una errada d'un tècnic de la Conselleria s'ha publicat amb els noms de les direccions generals antigues. L'error està esmenat i la resolució correcta es publicarà al BOIB de dijous""¡, varen dir dimarts. Finalment, efectivament, es va publicar la resolució correcta i fidel a la realitat actual de la Conselleria.

stats