Societat 16/01/2024

Educació publica al BOIB una resolució amb direccions generals innexistents

La Conselleria atribueix la situació a "l'error d'un tècnic" i assegura que es corregirà a la pròxima publicació del diari

2 min
La resolució del BOIB publicada per la conselleria d'Educació.

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats ha publicat una resolució al BOIB en la qual estableix el procés de suplència de certs òrgans directius, un procediment habitual a l'Administració. El fet curiós, però, és que cap (menys un) dels noms de les direccions generals que hi apareixen es correspon amb el nou organigrama de la Conselleria. De fet, el document que es fa públic ara fou signat al mes de juliol pel conseller Vera. A principi de gener, Vera va remodelar el seu equip, va destituir tres directors generals i va crear una Secretaria Autonòmica de Desenvolupament Educatiu. Finalment, va canviar els noms de gairebé totes les direccions generals. Per primera vegada a la història de les Balears, a més, va donar a l'escola concertada el rang de direcció general.

La resolució publicada dicta que, en cas de "vacant, malaltia o absència de la secretària general de la Conselleria d'Educació", assumiran les seves funcions, "pròpies o delegades" en aquest ordre, els titulars de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives; Direcció General de Personal Docent; Direcció General de la Primera Infància i Atenció a la Diversitat: Direcció General d'Universitats i Ensenyaments Artístics Superiors i Direcció General de Formació Professional i Formació Permanent del Professorat. Pel que fa al perquè d'aquests noms ja obsolets, Educació ho atribueix a l"'errada d'un tènic de la Conselleria." "Evidentment, és un error. El conseller va signar la resolució correcta, però per una errada d'un tècnic de la Conselleria s'ha publicat amb els noms de les direccions generals antigues. L'error està subsanat i la resolució correcta es publicarà al BOIB de dijous".

Tampoc hi apareix la secretaria autonòmica

Els noms actuals són, però, en el mateix ordre fixat abans: Direcció General de Planificació i Gestió Educatives; Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats; Direcció General de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa; Direcció General d'Universitats i Ensenyaments Artístics Superiors (l'única que manté el nom previ a la remodelació) i Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa.

Aquesta resolució no té en compte, tampoc, que s'ha creat la nova figura del secretari autonòmic de Desenvolupament Educatiu, que ostenta Mateu Suñer i que, a priori, té un rang superior, almenys, al dels directors generals que queden sota el seu control, que són el de Planificació i Gestió Educatives, el de Formació Professional i Ordenació Educativa i la de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa.

stats