Ajuntament de Palma
Societat 02/05/2024

Palma oferirà teràpies aquàtiques gratuïtes a dones amb una mastectomia

Fisioterapeutes iniciaran després de l'estiu el programa per a 160 persones a les piscines municipals

1 min
Ester Lizandra es vesteix amb dessuadores i samarretes amples des que li van fer una mastectomia.

PalmaL'Ajuntament de Palma oferirà després de l'estiu un programa de teràpies aquàtiques per a dones a les quals s'hagi practicat una mastectomia. L'objectiu, segons la portaveu de Cort, Mercedes Celeste, és "millorar la qualitat de vida" de les persones a les quals s'ha amputat un pit o tots dos com a part del tractament contra el càncer de mama.

El programa, que durarà dos anys i té un cost de 25.000 euros, se sustenta en un conveni entre Cort, l'Institut Municipal d'Esports (IME) i el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de les Illes Balears. La previsió és que 160 dones es beneficiïn de la teràpia que desenvoluparan els fisioterapeutes a les piscines municipals. L'activitat, en grup, treballarà la flexibilitat, la força o la mobilitat articular per produir "beneficis psicològics i fisiològics".

Els tallers seran gratuïts i amb un material específic. Els centres de salut derivaran les pacients per poder beneficiar-se del servei. El càncer de mama continua sent un dels més diagnosticats en dones. El 2020 se'n van notificar 33.835 casos, 760 dels quals a les Balears.

Camí dels Reis

Cort ha acordat avui també a la Junta de Govern incrementar un 13%, fins a 308.947 euros, el contracte de les obres del camí dels Reis. La modificació es deu al fet que les canalitzacions d'aigua i gas no es trobaven en el lloc que s'havia projectat. El contratemps retardarà les obres 15 dies i s'uneix a l'expropiació d'una part del terreny del col·legi La Salle perquè era necessari moure el mur que separa l'escola del vial. Al sobrecost també hi ha contribuït la substitució dels arbustos previstos a la zona per alzina i oliveres.

stats