Publicitat
Publicitat

Dóna a llum una dona de 65 anys que estava embarassada de quadrigèmins

Amb aquest part, que va ser per cesària, Annegret Raunigk ja suma 17 fills

L'alemanya Annegret Raunigk s'ha fet famosa després d'haver-se convertit en mare de quadrigèmins als 65 anys. Raunigk va donar a llum el passat març a una nena –Neeta– i tres nens –Dires, Bence i Fjonnn–. El part va ser mitjançant cesària, i va tenir lloc a l'Hospital de Berlín. Tot i que la mare es troba bé, els nens van sortir ahir d'observació, ja que van néixer prematurament, en la setmana 26 de gestació, segons ' The Guardian'.

Annegret Raunigk ja era mare de 13 fills i àvia de 7 néts, als quals ara en suma quatre més. Ja el 2005, quan va donar a llum la més petita de les seves filles, va sortir a la televisió alemanya per explicar l'experiència de ser mare als 55 anys. El seu primer fill el va tenir fa 44 anys, als 21.

Per què volia tornar a ser mare

Deu anys després del seu últim part, Raunigk va optar per un mètode de reproducció assistida per tornar-se a quedar embarassada. Segons explica a 'Bild', va ser la filla petita, Leila, qui li va demanar tenir un germanet. Inicialment, el seu ginecòleg, el doctor Kai Hertwig, li va plantejar dur a terme una "reducció selectiva" de l’embaràs, de manera que un o més fetus fossin avortats, però ella s’hi va negar.

Segons Raunigk, l’edat no és un problema: "Em trobo bé i estic en forma. Sembla que hàgim de respondre a determinats clixés: això sí que m’esgota. Crec que és una cosa que ha de decidir una mateixa, sense deixar que t’influenciïn les opinions dels altres. Poden pensar el que vulguin, el que jo penso és el que és correcte per a mi", va dir aleshores a 'Bild'. Raunigk va explicar el 2005 que els seus fills la mantenien jove.

Raunigk va haver de viatjar a l’estranger per sotmetre's al tractament de reproducció assistida, ja que a Alemanya el límit perquè una dona iniciï aquest tipus de procés se situa en els 40 anys. En aquest país europeu, la sanitat pública assumeix la meitat dels costos del tractament, i fins a 10.000 nadons alemanys neixen cada any mitjançant aquestes tècniques.

 

 

 

Ens han dit adeu

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF