Societat 03/06/2020

Educació treballa en un curs pilot d'eines d'ensenyament en línia per aplicar-lo al setembre

Els docents disposen de 30 píndoles formatives per millorar la competència digital

Ara Balears
2 min
L'equip de competència digital  de la conselleria realitza accions als centres educatius durant la pandèmia

PalmaEls docents de les Illes tenen a disposició seva una trentena píndoles divulgatives per millorar la competència digital. En l’actualitat, l’equip de la Conselleria d'Educació Ibsteam treballa en la creació del curs en línia 'Eines d’ensenyament en línia (nivell bàsic)' perquè es faci durant els mesos de juny i juliol com una mostra pilot per implementar-lo de manera massiva al setembre del 2020.

Les píndoles divulgatives és una proposta adreçada a usuaris TIC, equips directius i persones amb ganes de conèixer el funcionament de Microsoft Office o de la Consola de GSuite. Aquestes formacions en línia inclouen la creació de subdominis per a alumnes i famílies, funcionament de chromebooks, importació de dades i configuració de polítiques d’usuari, entre d’altres. Es poden veure en format streaming i amb xat per compartir experiències, ofereixen nivells bàsics i avançats a un màxim de 100 participants per poder donar suport en directe i resoldre dubtes.

Ibsteam, l’equip de competència digital, també fa feina en l’inici de la posada en marxa del pla digital dels centres educatius.

Accions durant la pandèmia

Des de l'inici de la pandèmia aquest equip ha desenvolupat diferents activitats, com la publicació de 3 NOOC (Nano Online Open Course) a la pàgina web ibsteam.caib.es, l'elaboració del NOOC Tutorial de fabricació de viseres de protecció amb impressora 3D i coordinació de les impressions i repartiment amb els centres educatius que no col·laboraven amb el grup de Makers.

També ha organitzat el cicle de trobades digitals, al qual s'han apuntat més de 400 participants, i el cicle de videoconferències 'Passat, present i futur de les pandèmies' en col·laboració amb el Grup d’Investigació d’Història de la Salut de les Illes Balears (GIHS) de la Universitat de les Illes Balears.

D'altra banda, s'ha gestionat la compra, configuració i repartiment de gairebé 3.000 chromebooks, 255 encaminadors MIFI i 1.000 targetes SIM (més 1.000 targetes cedides per altres entitats). I s'han pogut resoldre més de 500 incidències d'alumnes i centres educatius amb els dispositius entregats, via correu electrònic i telefònica. També s'han assessorat els centres educatius que encara no tenien entorn col·laboratiu a crear-ne un. Als centres de Primària d’una o dues línies se’ls ha creat un GSuite dins el domini d’Ibsteam. De moment, s’han creat 23 dominis de centre dins Ibsteam amb 203 usuaris de professors i 205 usuaris d’alumnat. Cal dir que s'ha obert un canal de Youtube on s’estan recollint totes les trobades digitals i que hi ha difusió de les accions per les xarxes socials i per Telegram.

stats