Societat 05/07/2020

Dilluns s'obre el termini per demanar ajudes al lloguer relacionades amb el covid-19

Es poden subvencionar fins a 800 euros per cada mensualitat

Ara Balears
2 min
LLOGUER TURÍSTIC 
 El mercat del lloguer es troba més saturat ara que abans de la crisi. El preu del lloguer puja per factors igual que l’explosió del lloguer turístic, com és cas d’aquest edifici del centre de Palma.

PalmaEl termini per sol·licitar per via telemàtica les ajudes de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge al lloguer específiques pel covid-19 s'obre dilluns i es tancarà el 31 de juliol. Estan destinades a arrendataris d'habitatge habitual que, a causa de l'impacte econòmic i social de la pandèmia, tenen problemes per pagar-lo. L'import total de la convocatòria és de 3.225.350 euros, 2.400.000 dels quals són de fons estatals i 825.350, autonòmic.

Es tracta d'una subvenció de fins a sis mesos –d'abril a setembre– per lloguers de fins a 900 euros mensuals, que es poden subvencionar amb fins a 600 euros i fins a 800 euros en casos de víctimes de violència masclista o persones en especial vulnerabilitat amb informe de Serveis Socials. En qualsevol cas, el total màxim del subsidi és de 3.600 euros en cas general i de 4.800 en els casos especials.

Aquesta és una subvenció directa: s'atorguen per ordre d'entrada, prioritzant les sol·licituds de dones víctimes de violència masclista i famílies amb especial vulnerabilitat. És molt important presentar la documentació, en cas contrari el formulari no constarà com a complet.

Poden ser beneficiaris d'aquestes ajudes les persones físiques amb un contracte de lloguer i que puguin acreditar una situació de vulnerabilitat econòmica i social sobrevinguda a conseqüència del coronavirus. Per tal de poder demostrar-ho, el titular del contracte ha d'haver perdut la feina, estar afectat per un Expedient de Regulació d'Ocupació o haver reduït la jornada per assumir tasques de cura. En el cas dels autònoms que mantenen la seva activitat, han d'haver experimentat una pèrdua significativa dels ingressos.

Juntament amb aquests, es poden acollir als ajuts els treballadors de temporada que no tenen consideració de fix discontinu i es troben en situació de desocupació a causa del coronavirus. També poden presentar-s'hi víctimes de violència de gènere durant l'estat d'alarma o qui acrediti que està en situació d'especial vulnerabilitat. Aquests tres darrers supòsits els ha afegit el Govern balear a la convocatòria estatal. Cal tenir en compte que no hi ha requisits d'ingressos màxims percebuts per la família.

stats