Societat 11/06/2019

Els cinc detinguts pels incendis als contenidors de Palma actuaven de manera aïllada

El darrer presumpte piròman ha estat detingut aquest dilluns

Ara Balears
2 min
66c4b8cd-711b-44e5-b984-67c1c7e6302f

PalmaEls cinc homes detinguts enguany a Palma per l'onada d'incendis a contenidors actuaven de manera aïllada i sense cap connexió entre si, segons els investigadors. Aquest dilluns horabaixa es va produir l'última detenció. Es tracta d'un home de 62 anys d'edat que va ser arrestat per cremar dipòsits a la zona del carrer del General Riera de Palma. En concret, se l'acusa d'incendiar diversos contenidors dissabte a l'horabaixa.

El diumenge 2 de juny va ser detingut un altre home, de 58 anys, per incendiar diversos contenidors del carrer d'Aragó. Ell mateix va reconèixer que no és fumador, tot i que duia tres encenedors en el moment del seu arrest. Aquest home està acusat de provocar 14 incendis en els barris de Pere Garau, Arxiduc, Marquès de Fontsanta, Son Cladera i Son Fortesa. En concret, se li atribueix la crema de fins a 36 contenidors i 11 cotxes, així com els danys a 4 façanes d'edificis.

D'altra banda, el passat 22 d'abril la Policia va acabar arrestant dos incendiaris més, de 48 i 51 anys, que tampoc no tenien cap relació entre ells. El gener passat va ser arrestat un altre home més, de 39 anys, per cremar contenidors de rebuig a la Platja de Palma.

Segons dades de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (EMAYA) de Palma, l'habitual és que cada any s'incendiïn entre 10 i 20 contenidors al municipi de Palma, alguns de manera fortuïta i altres fruit d'actes vandàlics d'alguns joves. Aquesta estadística, però, s'ha disparat els darrers anys. En concret, des del novembre del 2017, quan es va detectar aquesta allau de focs, que ja ha afectat 375 contenidors.

El cost de cadascun ascendeix a 700 euros, encara que amb la neteja de la zona afectada i el treball i la instal·lació d'un nou contenidor suposa que, en realitat, ascendeixi a uns 1.000 euros per unitat. D'aquesta manera, EMAYA estima que la despesa extra per a les arques municipals per aquests danys vandàlics ascendeix a 375.000 euros.

stats