Detingut per saltar-se el confinament i l'ordre d'allunyament de la seva exparella

Els cossos policials han arrestat 13 homes entre aquest dimecres i aquest dijous a les Balears

La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat que els cossos policials han detingut entre dimecres i aquest dijous 13 homes per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma a l'Arxipèlag. Concretament, els agents n'han arrestat 11 a Mallorca, un a Eivissa i un a Menorca.

La majoria de les detencions s'han fet a Palma, on la Policia Nacional va arrestar set homes. Un d'ells, de 46 anys, es trobava a la casa de la seva exparella, de la qual tenia una ordre d'allunyament. Tot i que l'individu va intentar fugir, va admetre que hi havia acudit per veure els seus fills aprofitant que la seva exparella no hi era perquè estava treballant.

Uns altres dos joves, de 24 i 25 anys, varen ser arrestats mentre circulaven en un vehicle –al·legant que anaven a comprar– i que acumulaven dues propostes de sanció anteriors. Els agents varen detenir dos ciutadans més, de 28 i 39 anys, que estaven al carrer sense motiu justificat i que ja havien denunciat tres vegades.

La Policia Nacional també va arrestar un home de 35 anys per resistència i desobediència. L'individu intentava robar productes d'un supermercat de Palma quan va ser descobert pels agents, als quals es va enfrontar. A més, durant la matinada, varen detenir un conductor de 46 anys que havia anat a Son Banya a comprar droga i que ja havien arrestat dues vegades més anteriorment.

Per la seva banda, la Policia Local de Palma va detenir tres homes que vulneraven el confinament domiciliari. Un d'ells, un jove de 21 anys, va ser interceptat mentre consumia alcohol a prop del carrer del General Riera. Ja l'havien denunciat cinc vegades per desobediència.

Més tard, varen detenir un altre al·lot, de 19 anys, per fer una festa a casa d'un amic, on varen identificar quatre joves més, tres dels quals eren menors. L'única detenció practicada fora de Palma va ser a sa Pobla, on la Policia Local va arrestar un home que caminava pel carrer i va intentar fugir quan els agents l'intentaven identificar.

A Menorca, la Policia Local de Ciutadella va arrestar un conductor de 49 anys a la cala d'en Blanes després que intentàs evitar un control policial. L'home tenia dues sancions prèvies i, tot i que en un principi va assegurar que anava al supermercat, més tard va reconèixer que anava a visitar un amic.

Finalment, a Eivissa, la Policia Nacional va detenir un home de 44 anys que caminava pel carrer molt lluny del seu domicili i sense causa justificada. A més, havia estat proposat per a sanció en quatre ocasions per desobediència.

Activitat als aeroports

Paral·lelament, continuen els controls als aeroports de les Balears. A Son Sant Joan, a Palma, es va registrar aquest dimecres l'arribada de 204 passatgers, mentre que 146 varen sortir de Mallorca en deu vols programats. Per una altra banda, l'aeròdrom d'Eivissa va rebre 32 viatgers en un vol d'entrada i 27 varen sortir de l'illa en un vol. Al mateix temps, l'aeroport de Menorca va comptabilitzar 25 persones que entraren a l'illa i 20 que en varen sortir en quatre vols programats.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF