Societat 25/06/2019

Detinguda una dona sense llar per la crema de tres contenidors

La investigació ha de determinar si està implicada en més incendis

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un dels incendis

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut a Palma una dona de 48 anys per un delicte d'incendi provocat amb risc per a les persones, segons ha informat el cos policial en un comunicat. La detinguda, que no té domicili, està acusada de cometre tres incendis, dos al carrer d'Eusebi Estada –els dies 17 i 20 de juny– i un altre diumenge passat al carrer de Jacint Verdaguer. Es preveu que passi a disposició judicial al llarg de les pròximes hores.

Es tracta de l'única dona arrestada per la seva implicació en l'onada de focs que ja ha afectat prop de 400 contenidors des de l'octubre del 2017. La investigació, desenvolupada conjuntament per la Policia Nacional i la Policia Local de Palma i que s'ha intensificat notablement durant els darrers mesos, ha de determinar la seva possible implicació en altres incendis.

La investigació continua

La Policia assenyala que no es descarta la presència de diversos "incendiaris de contenidors", ja sigui per la naturalesa com a imitadors o altres. Cal recordar que Diego Cazallas, el cap de la Unitat de Delictes Violents de la Policia Nacional, explicà que els incendis no eren atribuïbles a una sola persona i que, per tant, hi podrien estar implicats diferents piròmans sense cap relació entre ells, motivats per un "efecte imitació".

stats