Societat 24/09/2020

Detecten un nou brot de covid-19 a una residència d'Inca

En total hi ha quatre usuaris i un treballador infectats

Ara Balears
1 min
Una residència de gent gran de les Illes Balears. / ISAAC BUJ

PalmaDetecten un nou brot de covid-19 a la residència Seniors d'Inca, segons ha avançat Última Hora i ha confirmat la Conselleria de Salut a l'ARA Balears. El 23 de setembre van fer un cribratge a tots els residents i treballadors del centre després que un dels usuaris del centre donàs positiu en coronavirus. En total hi ha quatre residents infectats, dos dels quals estan hospitalitzats, i un treballador, i 39 usuaris estan aïllats a la mateixa residència.

Aquests nous casos s'han de sumar als 217 usuaris afectats que ha notificat la Conselleria de Salut, 113 dels quals estan hospitalitzats. A més, 79 professionals tenen el contagi actiu. En total, ja han mort 136 persones en aquests centres d'ençà que va començar la pandèmia.

La situació de les residències ha fet que la Conselleria posi el focus en aquests centres i aquest mateix dijous el portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses de la Conselleria de Salut, Javier Arranz, ha assenyalat que durant aquests dies encara s'estan fent cribratges a la residència de la Bonanova i que s'està fent un seguiment proper a Bell Entorn, ambdós centres molt afectats per la pandèmia en la darrera setmana.

stats