Es detecten nou brots més de coronavirus a les Illes durant la darrera setmana

Salut ha notificat 24 nous contagis de covid-19 en 24 hores

El Servei balear d'Epidemiologia ha informat que la darrera setmana s'han detectat nou brots més de coronavirus a les Illes (set a Mallorca, un a Menorca i un a Eivissa). Dels 68 casos positius detectats, 49 són asimptomàtics (24 han estat traslladats a dispositius sanitaris per garantir un aïllament correcte), mentre que 19 han manifestat símptomes (i d'aquests, cinc han requerit hospitalització).

Així mateix, queden 14 brots actius. Des de començament de maig, l'equip de rastrejadores d'Atenció Primària del Centre Coordinador de Covid ha identificat 30 brots a la Comunitat, ha localitzat 181 casos positius i ha fet seguiment i proves a 273 persones identificades com a contactes estrets.

24 nous contagis

La Conselleria de Salut ha confirmat fins aquest dimecres 2.531 casos de persones amb covid-19 a l'Arxipèlag, 24 més que aquest dimarts. D'altra banda, 2.136 persones s'han curat, 15 més que ahir. Així mateix, el Servei d'Epidemiologia no ha notificat cap nova defunció i l'acumulat a les Balears és de 230 persones mortes a causa del coronavirus. Aquestes dades suposen que a l'Arxipèlag hi ha 165 casos de covid-19 actius, 9 més que aquest dimarts.

No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l'11 de maig, ha notificat 2.426 casos a les Illes al Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES).

El Servei de Salut ha assenyalat que hi ha 306 persones ateses per contagi de coronavirus. D'aquestes persones, hi ha 52 casos en atenció hospitalària (set a l'UCI) i 254 a Primària. Entre aquests s'inclouen persones amb infecció per covid-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 47 persones hospitalitzades, sis de les quals es troben en unitats de cures intensives. 219 persones són seguides a domicili per part del servei d'Atenció Primària.

A Menorca hi ha una persona ingressada a l'hospital Mateu Orfila i 17 són ateses al domicili per part de Primària. Per la seva banda, a Eivissa són quatre les persones que es troben ingressades a l'hospital (una a l'UCI). A més, 14 casos confirmats són seguits a Eivissa a domicili per part dels seus centres de salut i 4 a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, n'hi ha 73 que es troben en vigilància (52 a Mallorca, 1 a Menorca i 20 a Eivissa) i 10 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s'han notificat 369 casos entre el personal sanitari d'ençà que va començar la pandèmia.

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap contagi nou i ara mateix hi ha un resident positiu en coronavirus, 259 que han superat la infecció i 89 que han mort. A més, 7 treballadors són positius actius. A les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.

Per altra banda, els laboratoris dels hospitals públics de la Comunitat han duit a terme 185.392 proves (143.788 PCR, 10.804 tests ràpids d'anticossos i 30.800 serologies).

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF