Societat 07/12/2021

Detecten dos casos més de la variant òmicron a les Balears

Els nous positius formen part del brot detectat aquest dilluns

ARA Balears
1 min
Milers de científics busquen tractaments per a la Covid-19

PalmaLa Conselleria de Salut ha informat que s'han detectat dos nous casos de la variant òmicron a les Illes Balears, xifra que eleva el total de positius en aquesta mutació del virus a 8. Segons ha explicat Europa Press, aquests dos nous casos formen part del brot detectat aquest dilluns a l'aeroport de Son Sant Joan.

Salut ha explicat que tant els tres casos d'ahir com els dos d'aquest dimarts, que formen part del mateix grup, són persones d'una mateixa família. A diferència dels altres tres casos, aquestes persones no han viatjat a Sud-àfrica, però Salut ha matisat que el contagi ha estat a la Península i no a les Illes Balears.

Cal recordar que, pel que fa a aquest brot de la nova variant, la consellera de Salut de les Illes va descartar que hi hagi transmissió comunitària d'aquesta mutació del coronavirus a les Illes. "No es pot parlar de transmissió comunitària", va assenyalar. Tot i això, Gómez va reconèixer que són conscients que l'evolució d'aquesta nova variant no la poden controlar i que a poc a poc hi haurà més casos a l'Arxipèlag.

Quarantena obligatòria

Els contactes de contagiats per òmicron hauran de fer quarantena obligatòria tot i estar vacunats, tal com marca el protocol del Ministeri de Sanitat en el cas de variants de preocupació. Ara com ara, amb la variant delta els contactes amb pauta completa no han de fer quarantena, però sí que es fan una prova i, en cas de ser positiva, s'han d'aïllar.

stats