Societat 06/12/2021

Salut confirma quatre nous casos d'òmicron a les Balears

Ja són sis els contagis registrats d'aquesta variant a les Illes

ARA Balears
1 min
Mostres de PCR que s'analitzen al laboratori de Son Espases.

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum del Govern ha comunicat aquest dilluns que s'han confirmat quatre casos nous de coronavirus de la variant òmicron a les Balears. D'aquesta manera, ja són sis els casos registrats d'aquesta variant a les Illes. Segons ha detallat el Govern, aquests casos venien directament de Sud-àfrica o d'un brot familiar amb origen fora de l'Arxipèlag.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, havia avançat aquest dilluns que el Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari de Son Espases estava analitzant aquests quatre casos sospitosos de la variant òmicron.

Segons la consellera, tres d'aquests casos corresponen a una família que no hauria viatjat a Sud-àfrica, encara que el contagi tampoc s'hauria produït a les Balears, sinó a la Península. El quart cas d'òmicron sí que havia viatjat a aquest país recentment.

En declaracions als mitjans, Gómez ha descartat que hi hagi transmissió comunitària d'aquesta variant a les Illes. "No es pot parlar de transmissió comunitària", ha assenyalat, encara que ha considerat que a poc a poc hi haurà més casos d'aquesta variant a l'Arxipèlag.

stats