Societat 13/10/2019

Demanen 39 anys per a l'acusat de cremar la seva parella a Alcúdia l'any 2016

La Fiscalia també sol·licita que indemnitzi el seu fill amb 100.000 euros per la defunció de la mare

Ara Balears
2 min
L'Audiència provincial de Palma. / ARA BALEARS

PalmaEl Tribunal del Jurat de l'Audiència de les Balears jutjarà des d'aquest dilluns C. P. F., acusat d'assassinat per haver ruixat amb benzina i calat foc a la seva exparella, i de temptativa d'assassinat del fill que tenien en comú. Els fets tingueren lloc a Alcúdia l'any 2016. La Fiscalia demana que sigui condemnat a 39 anys de presó.

Segons la Fiscalia, l'acusat, que llavors tenia 39 anys, va entrar sobre les 7.30 h del 28 de juny de 2016 a l'habitatge on es trobaven la seva exparella, de 34 anys, i el seu fill, de 22 mesos, sabent que tots dos estarien dormint i que no podrien reaccionar contra ell. A la porta del dormitori es va trobar amb seva la dona, que s'havia aixecat pel renou, la va ruixar amb benzina i li va calar foc amb un encenedor, segons detalla l'escrit d'acusació de la Fiscalia.

La parella de l'acusat va córrer a agafar l'infant, va botar per la finestra a l'exterior de la casa i es va escapar en cotxe fins a la casa de la seva mare, on va arribar greument afectada per les cremades. La dona, que va patir cremades en el 80% del cos, va morir dies més tard a l'hospital.

L'infant va sofrir cremades a la cara i en una cama, en menys del 10% del cos. Quan varen ocórrer els fets, l'acusat mantenia una relació sentimental inestable amb la dona, que li havia comunicat que no volia tornar amb ell, encara que va accedir que continuàs vivint a la finca on residien.

El Ministeri Fiscal sol·licita per a l'acusat 39 anys de presó per un delicte d'incendi en concurs amb assassinat amb traïdoria i acarnissament i un altre en grau de temptativa, tots dos amb l'agreujant de parentiu. Reclama, a més, la privació de la pàtria potestat respecte del menor i que se li prohibeixi acostar-s'hi a menys de 200 metres durant 25 anys després de la pena de presó que s'estableixi.

La Fiscalia demana també que indemnitzi el menor amb 100.000 euros per la defunció de la seva mare i per les lesions que li va causar; i amb 44.000 euros cadascun dels pares de la víctima i amb 13.780 euros pels desperfectes causats a l'habitatge que era propietat de les germanes de la difunta.

stats