Societat 11/11/2021

Dos dels passatgers fugits divendres a l'aeroport de Palma van tornar al Marroc amb el mateix avió

Un informe de l'aerolínia revela més detalls dels fets

2 min
Aeroport de Palma.

PalmaDos dels 25 passatgers –12 detinguts i 13 en crida i cerca– que van provocar l'incident a l'Aeroport de Palma divendres passat van ser interceptats allà mateix poc després dels fets i les autoritats els van tornar al Marroc en el mateix vol, segons ha informat Europa Press. D'acord amb un informe de l'aerolínia recollit en el sumari judicial, en la primera cerca que van fer els cossos policials es van trobar dues persones dins les instal·lacions de l'aeroport.

Les autoritats els van conduir fins a l'avió, el qual va partir cap a Casablanca en lloc de completar el recorregut fins a Istanbul. En arribar, aquestes persones varen ser detingudes per la Gendarmeria marroquina.

En aquest sentit, les defenses dels joves que van ser arrestats qüestionen el "tracte desigual" entre aquests dos passatgers i la resta de detinguts. A més, entenen que els haurien d'haver arrestat també a Espanya en lloc de tornar-los al Marroc.

En general, l'informe d'Air Arabia recull el relat de l'incident des del punt de vista de la tripulació. S'hi plasma que una ambulància es va endur el suposat malalt acompanyat de les forces de seguretat i que, mentre eren a les pistes de l'avió, varen aprofitar per fer provisió de combustible. Passada una estona, la tripulació va veure que una sortida d'emergència havia estat forçada.

Els treballadors varen canviar de seient els passatgers que estaven devora la porta. Un d'ells va admetre que n'era el responsable, però va dir que havia estat involuntàriament, i els viatgers van fer el canvi sense oposar-hi resistència. A continuació, el comandant de l'aeronau va explicar que els passatgers varen començar a queixar-se dient que volien sortir a fumar i que hi va anar a veure què passava.

Hi havia passatgers intentant sortir empenyent i, a continuació, va veure que un grup de persones corrien per les pistes. A més, un tripulant relata a l'informe que va caure a terra d'una empenta i que es va fer mal. Posteriorment, van aparèixer els cossos policials i després de cercar pels voltants van trobar dos passatgers, que van ser identificats i els van fer tornar dins l'avió.

stats