Societat 08/07/2022

Darias afirma que la pujada dels contagis per la setena onada comença a alentir-se

La ministra de Sanitat diu que és "un moment important", però recorda l'impacte de l'alta mobilitat

1 min
La ministra Carolina Darias a Eivissa, aquest divendres.

PalmaA l'espera de l'informe sobre l'impacte del covid-19 que prepara el Ministeri de Sanitat -i que es publica cada divendres-, la ministra Carolina Darias ha avançat que "tot apunta" que estam en "un alentiment del creixement de la corba". "És un moment important, perquè és la primera part per entrar en el doblegament de la corba", ha dit la responsable de Sanitat en una visita a Eivissa, però ha afegit que "és un moment de molta mobilitat i interacció social".

Pel que fa a l'impacte en el sistema de salut, Darias ha assegurat que "es manté estable" i ha assenyalat que, malgrat l'augment de contagis, "la gravetat és menor que en altres moments de la pandèmia". A les Illes, el Servei balear d'Epidemiologia va comunicar dijous deu noves defuncions a causa del covid-19. L'ocupació covid-19 als hospitals ha davallat un 5% en una setmana i ara com ara hi ha 294 hospitalitzats a planta i 21 a l'UCI.

Quan se li ha demanat per la possibilitat d'incrementar les retribucions als sanitaris pel factor insularitat, la ministra s'ha limitat a dir que entre els governs balear i espanyol "hi ha bon clima d'entesa i s'ha d'anar avançant". A més, ha felicitat l'Executiu illenc per "l'excel·lent feina en l'increment de les contractacions i l'augment de les retribucions, que és important per fidelitzar".

Per altra banda, Darias ha avançat que en el proper Consell Interterritorial de Salut portaran la distribució dels fons per a l'Atenció Primària. "La pandèmia ha evidenciat les fortaleses del sistema de salut, però també les necessitats de millora", ha admès la ministra. I ha afegit que una d'aquestes necessitats és "incrementant" les plantilles i "millorar" les condicions dels professionals.

stats