Societat 12/12/2020

Diumenge comencen els cribratges a Muro i Lloseta per detectar casos de covid-19

Les proves es faran entre les 9 i les 18 h als dos municipis, segons ha informat la Conselleria de Salut

Ara Balears
1 min
Imatge del cribratge masiu a sa Pobla, aquest dimarts.

PalmaLa Conselleria de Salut ha anunciat que aquest diumenge iniciarà els cribratges -que es perllongaran fins dimarts- per localitzar infectats de coronavirus a Muro i Lloseta. Al primer municipi les proves es faran al polígon industrial, al carrer Vinroma i Marjals, mentre que a Lloseta els tests es faran al poliesportiu municipal. En ambdós casos els cribratges es desenvoluparan entre les 9 i les 18 h.

Més de 25 professionals participaran en el dispositiu sanitari organitzat per l'Atenció Primària de Mallorca, segons ha explicat Salut en un comunicat aquest dissabte. Les proves es faran amb un test d'antígens i permetran tenir resultats en 15 minuts. Les persones que donin positiu, s'hauran de confirmar a través d'una prova PCR.

Segons el Govern, a Lloseta hi ha 55 casos actius, i és el desè municipi amb major nombre, segons l'agència Efe. D'ençà que va començar la pandèmia hi ha hagut un mort i 79 persones recuperades. Mentre que a Muro hi ha 46 casos actius i se situa com el tretzè municipi amb més contagiats. En total, s'han registrat 100 altes i tres morts des que va començar la crisi sanitària.

Només un contagiat de covid-19 a Alaior

El cribratge fet per la Conselleria de Salut al municipi menorquí d'Alaior només ha detectat una persona contagiada de coronavirus entre els 1.669 tests d'antígens que s'hi han fet. En un principi, tres persones varen donar positiu, però s'ha confirmat amb la prova PCR que només una d'aquestes té el virus.

stats