Societat 15/12/2020

Salut detecta 28 casos de coronavirus en el cribratge massiu de Lloseta i Muro

Aquest dimecres comença el de Sóller i es farà fins diumenge, 20 de desembre

Ara Balears
2 min
Imatge del cribratge a sa Pobla.

La Conselleria de Salut ha detectat un total de 23 contagis a Lloseta i 5 a Muro durant el cribratge massiu que ha duit a terme en els dos municipis arran de l'expansió del coronavirus en aquestes localitats. D'aquesta manera, Salut ha aconseguit frenar 28 cadenes de contagi de covid-19 a l'Arxipèlag. En total, durant el cribratge massiu fet en aquests dos municipis s'han realitzat 4.696 tests: 2.469 a Muro i 2.227 a Lloseta.

El Govern ha informat també que aquest dimecres començarà el cribratge poblacional a Sóller i que durarà fins a aquest diumenge, 20 de desembre. Segons ha detallat l'Executiu balear a través d'un comunicat, el cribratge es farà a tota la població major de 16 anys i tindrà lloc al poliesportiu Son Angelats entre les 9 del matí i les 6 de l'horabaixa.

Els residents hauran de presentar-se per fer-se el test en dies diferents i depenent del col·legi electoral on voten. D'aquesta manera, els sollerics que voten a s'Horta i a l'Escola del Port hauran de fer-se el test aquest dimecres, 16 de desembre; els que ho fan a l'Hospici, a l'escola Es Fossaret, a la Biblioteca Municipal i a l'Institut Guillem Colom es faran el test el 17 de desembre, mentre que els ciutadans que voten a l'ASCP Can Dulce i a la Casa de Cultura seran citats el 18. El Govern ha explicat que el dissabte 19 i el diumenge 20, en el mateix horari, hi podran acudir les persones que no hi hagin pogut anar el dia que tenien assignat.

Aquest serà el quart cribratge massiu amb tests d'antígens que es du a terme en un municipi de Mallorca després dels ja esmentats a Muro i Lloseta i el que es va fer a sa Pobla, on els tests a tota la població de la localitat varen permetre frenar 19 cadenes de contagi de coronavirus al municipi.

ARANWS20201208_0100El cribratge massiu de sa Pobla ha frenat 19 cadenes de contagi de coronavirus

En el cas de sa Pobla, la Conselleria de Salut va destacar que la majoria dels casos eren asimptomàtics i va subratllar la importància d'aquests cribratges per frenar l'expansió del coronavirus en els municipis amb major incidència de coronavirus per cada 100.000 habitants de la comunitat autònoma.

stats