Societat 31/10/2018

Crearan un banc estatal d'ADN per identificar possibles nins robats

La iniciativa és la resposta del Ministeri a la petició que Fanny Tur va realitzar en la primera Sectorial de Justícia, que es va reunir el setembre passat

Ara Balears
1 min
Crearan un banc estatal d'ADN per a identificar possibles nins robats

PalmaEl Ministeri de Justícia ha informat la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, que crearà un banc d'ADN a escala estatal per identificar possibles nins robats.

Segons ha informat l'agència Efe, aquesta mesura és la resposta del Ministeri a la petició que va realitzar la consellera en la primera Sectorial de Justícia, que es va reunir el setembre passat.

Tur va demanar al Ministeri que coordinàs aquest banc d'ADN per poder esbrinar les identitats dels nins robats, una de les demandes històriques dels col·lectius que treballen en aquest àmbit.

El passat 21 de setembre, la consellera va enviar una carta demanant explícitament la creació d'aquest banc, que ha obtingut una resposta afirmativa del Ministeri.

Justícia afirma que inclourà la creació del banc d'ADN en la planificació de la Direcció General per a la Memòria Històrica per poder agrupar les famílies que pensin que els varen robar els fills o es varen donar en adopció de manera fraudulenta.

stats