Societat 10/05/2022

Cort tira endavant el projecte per connectar el barri de la Soledat amb Nou Llevant

S'estima que la reconversió comportarà la creació de gairebé 200 habitatges públics

1 min
Façana de Cort.

PalmaL'Ajuntament de Palma aprovarà demà, dimecres, el projecte de cooperació per "obrir la ciutat del barri de la Soledat al Nou Llevant", segon ha explicat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol. La regidora ha assegurat que és un projecte que "millorarà la qualitat de vida dels veïns".

Truyol ha fet especial esment que la millora serà també per als vulnerables i en un indret on "s'ha de millorar la qualitat, la cohesió social i la connectivitat". A més, s'ha subratllat que són uns barris que han tingut poca inversió tant pública com privada i estan vivint l'inici dels processos de gentrificació, per això "es vol fer aquesta millora, per minimitzar aquests processos d'expulsió de veïns amb menys poder adquisitiu". És per aquest motiu que en la reconversió es construiran gairebé 200 habitatges públics.

El projecte en si consisteix a obrir el carrer Caracas, que està dividit per una sèrie d'edificis. Així doncs, la previsió és tombar-lo i redistribuir les propietats al solar que hi ha al costat. Segons ha indicat Cort, el 47% de la propietat és de l'Ibavi; el 13,5%, de l'Ajuntament i la resta, de 30 propietaris diferents. Així i tot, Cort serà qui lideri el projecte.

Econòmicament, l'Ajuntament aportarà hi 770.000 euros, mentre que l'Ibavi n'hi aportarà 2,5 milions, ja que n'és el gran propietari. Els nous solars que surtin de la reparcel·lació es repartiran equitativament entre els petits propietaris, segons ha explicat Neus Truyol. Pel que fa als terminis, es preveu que el 2024 la fase d'urbanització, és a dir, l'obertura del carrer i la disposició dels serveis (com l'enllumenat), estarà enllestida.

stats