Societat 13/11/2020

Cort instal·larà un arbre de Nadal de 23 metres al parc de la Mar

L'Ajuntament de Palma ha destinat a l'enllumenat 1.445.000 euros

Ara Balears
2 min
Ja és Nadal a Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma instal·larà per primera vegada un arbre de Nadal de 23 metres d'alçària al parc de la Mar, segons ha informat l'agència Efe. El Consistori encendrà els llums el 26 de novembre, just abans del Black Friday.

L'Ajuntament han destacat que ha apostat per mantenir els llums nadalencs perquè són un element que convida a passejar i gaudir de la ciutat, cosa que afavoreix el comerç de proximitat i generarà il·lusió entre la ciutadania en un any marcat per la crisi del covid-19.

El batle de Palma, José Hila, ha remarcat la importància de mantenir enguany els llums de Nadal per dos motius: "per als nins i les famílies" i perquè aquest és un Nadal diferent, amb menys activitats. A més, Hila ha demanat a la ciutadania que compri a les botigues de la ciutat per "ajudar el petit comerç".

Aquest any hi haurà més llums de Nadal que altres anys i estaran presents a 225 carrers de 65 barris de Palma. En total, enguany l'Ajuntament de Palma ha destinat a l'enllumenat de Nadal un pressupost d'1.445.000 euros, 660.000 euros dels quals, un 45%, es destinen a la renovació de materials. Aquest pressupost inclou la custòdia, muntatge i desmuntatge de tot el material.

La presentació dels llums nadalencs s'ha fet aquest divendres dematí, però Afedeco, la patronal del comerç de proximitat, hi ha faltat per mostrar desacord amb les polítiques que ha duit a terme l'Ajuntament per donar suport a un sector que ha patit molt les conseqüències de la crisi provocada pel coronavirus. "A Afedeco pensam que l'equip liderat pel batle, José Hila, viu en una realitat paral·lela a la que viu el sector comercial i que la il·lusió s'encén amb propostes i ajudes col·lectives per al sector que més oblidat està, el comercial". Tot i això, han volgut destacar que donen suport a l'encesa de llums.

stats