Societat 03/03/2020

Cort commemora el 8-M amb mig centenar d'activitats

Els actes començaran aquest dimarts, 3 de març, al Centre Social Flassaders amb 'Onades feministes'

Ara Balears
1 min
Imatge de la presentació dels actes pel 8M de l'Ajuntament de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma commemora el 8 de març, Dia internacional de les dones, amb un programa d'activitats durant tot el mes de març per visibilitzar el compromís amb la igualtat de gènere i l'impuls de polítiques locals feministes a Palma. La regidora de Justícia Social, Igualtat, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha presentat aquest dimarts el programa d'actes, que inclou mig centenar d'activitats.

Els actes començaran aquest dimarts, 3 de març, al Centre Social Flassaders amb Onades feministes, una lectura de textos feministes amb intervenció artística. Finalitzaran dissabte 28 de març amb el seminari formatiu i de lideratge Trencant el sostre de vidre. Hi ha previstes prop d'una cinquantena d'activitats, com ara tallers, xerrades, taules rodones, representacions, concerts i rutes guiades, entre d'altres.

Sonia Vivas ha expressat que el 8 de març “no és una festa, sinó una protesta, una reivindicació que les dones som persones”. Així mateix, la regidora ha remarcat que, en aquest 8-M, es volen posar damunt la taula “tots els tipus de violència cap a les dones” i la “necessitat de desmuntar el sistema de prostitució per tal de combatre el sistema patriarcal”.

En aquest sentit, ha destacat els dos actes centrals del programa: la conferència d’Amelia Tiangus, Cómo vivir sin violencia sexual entre la pornografía y la prostitución, i l’obra de teatre Sex toy, la rebelión de las muñecas, de Towanda Rebels.

stats