UGT demana al Govern que intervingui els geriàtrics privats amb algun contagi

El sindicat ja va denunciar fa una setmana la situació "crítica" a les residències per les seves "enormes dificultats" de personal per fer front al coronavirus

UGT ha demanat al Govern que intervingui totes les residències privades de persones grans en les quals es confirmi algun cas d'infecció per coronavirus, sense esperar "que les xifres d'afectats continuïn creixent sense control".

El sindicat va denunciar fa una setmana la situació "crítica" a les residències privades de les Balears per les seves "enormes dificultats" de personal per fer front al coronavirus i la falta de mitjans de prevenció, segons ha recordat aquest dimarts UGT en un comunicat.

A més, el sindicat ha advertit que el virus pot propagar-se "molt ràpidament" a les residències i "en qüestió d'hores se'n podria disparar el nombre de contagis, la qual cosa pot dur a la saturació de les UCI als hospitals", i ha afegit que la realització de tests de detecció ràpida han confirmat l'augment de contagis en aquests centres.

UGT assenyala que abans de la pandèmia ja va reclamar un increment de la ràtio de personal establert per l'Administració a les residències, en considerar que no garantien "cures de qualitat". El sindicat també va denunciar que era un sector molt feminitzat i amb un índex de baixes laborals "molt elevat" per sobrecàrrega de treball.

De la mateixa manera, recorda que una ordre del 23 de març, a més de donar prioritat a les proves diagnòstiques a residències d'ancians, faculta l'autoritat competent de la Comunitat Autònoma a intervenir els centres, "una possibilitat que no s'hauria de desaprofitar", en opinió del sindicat, per evitar que passi a les Illes "el que ha passat a la Comunitat de Madrid".

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF