Societat 04/04/2020

Salut informa de 18 positius més en covid-19 a les residències

A les residències per a gent gran s'han registrat 17 nous contagis i un en una de persones amb discapacitat

M. F.
1 min
Les residències de gent gran intenten blindar-se amb pocs recursos

PalmaLa Conselleria de Salut ha informat aquest dissabte de 18 positius més a les residències de les Illes: 17 a les de gent gran i un a la de persones amb discapacitat. Dels 17, 9 són treballadors i 8 usuaris.

Un dels vuit usuaris prové de la Bonanova, un altre de Domusvi Costa d’en Blanes; cinc de la residència Oasis, on en total hi ha 30 persones contagiades, i un de la residència d'Eivissa Can Blai, on ja se n’havien detectat altres casos amb anterioritat. Així mateix, dels nou treballadors que també han resultat positius, vuit feien feina a Mallorca, a la residència Oasis, i un a la residència Ciutadella.

El portaveu del Comitè Autonòmic de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, ha explicat que la Conselleria segueix el criteri de cribatge per fer proves a les residències i que no es puguin produir nous contagis en un col·lectiu tan fràgil davant la malaltia.

Arranz també ha destacat que s'ha registrat un nou positiu més a la residència per a persones amb discapacitat Mater Misericordia. Per tant, hi ha 40 positius per coronavirus: 39 usuaris i un treballador.

stats