Societat 23/10/2018

El bloc 8 de Corea serà desocupat perquè la situació de l'edifici és "alarmant"

En cas que les famílies no abandonin l'edifici de manera voluntària, es demanarà una ordre judicial

Maria Llull
2 min
El bloc 8 de Corea, que serà esbucat.

PalmaEl regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, José Hila, no ha deixat lloc als dubtes quant al futur del bloc 8 de Corea: serà esbucat com més aviat millor i les 14 famílies que l'ocupen hauran de marxar. En cas que l'abandonament de l'edifici no es faci de manera voluntària, es demanarà una ordre de desnonament al jutjat. "Els tècnics municipals han determinat que la situació de l'edifici és bastant alarmant i que hi ha perill per a la seguretat de les persones. Davant això, no podem permetre que ningú hi continuï vivint", ha afirmat Hila aquest dimarts. "Qui seria el responsable en cas d'algun incident?", s'ha demanat.

Els tècnics han recomanat desallotjar dues de les quatre escales del bloc 8 (23 B i 23 C), a més d'altres sis habitatges de les escales 23 i 23 A. A l'edifici només hi queda una família de propietaris que té previst mudar-se molt aviat. Les altres persones que han ocupat l'immoble l'hauran d'abandonar per garantir la seva seguretat. "Els treballadors socials han informat aquestes famílies dels recursos municipals que estan al seu abast", ha assegurat Hila.

Segons el procediment, els tècnics faran arribar el seu informe al Patronat Municipal de l'Habitatge. Aquest organisme serà l'encarregat de comunicar a les famílies que han de desallotjar l'edifici. En cas de no fer-ho voluntàriament, s'instarà el jutjat al seu desnonament.

"No són propietaris, sinó persones que han ocupat l'edifici. Als nostres efectes, no en queden, tret de l'única família que encara no s'ha pogut traslladar", ha assenyalat el regidor. L'Ajuntament ja ha arribat a un acord del preu d'expropiació amb els propietaris dels habitatges.

Informació incorrecta

José Hila ha lamentat que aquestes famílies no entenguin que hi ha riscos per a la seva seguretat si continuen a l'edifici. "Quan un edifici pot caure, la gent demana sortir-ne. Si ells no demanen això és perquè els han donat una informació incorrecta", ha comentat el regidor en referència a les mobilitzacions promogudes per Stop Desnonaments. "Si volen una casa, han de saber que això no es planteja en cap desnonament. Hi ha moltes persones necessitades que han demanat un habitatge abans que ells i tenen el mateix dret", ha afegit.

El regidor també ha assegurat que no és possible que les famílies afectades facin un informe amb un tècnic independent. "No hi ha cap contrainforme possible amb una ordre de desnonament en marxa. Per això hi ha els tècnics municipals i no es pot qüestionar la seva feina, perquè fa molts d'anys que treballen i no juguen amb les vides de la gent".

stats