Societat 16/12/2020

La corba de contagis de coronavirus puja més aviat que mai a les Balears

La consellera Patrícia Gómez diu que l'augment de casos és "pràcticament en vertical" i adverteix que encara no es noten els efectes del pont

Elena Navarro
2 min
La consellera Patrícia Gómez.

Palma"La incidència de contagis està tenint una incidència pràcticament en vertical, totalment empinada, i encara no tenim els efectes del pont", ha advertit la consellera de Salut, Patrícia Gómez, en declaracions després del Consell interterritorial de Salut. Ha explicat que la situació a les Illes Balears de principi de setmana a ara "ha empitjorat moltíssim" i que la corba de contagis de coronavirus està pujant més ràpidament que mai.

La incidència acumulada a 14 dies de les Balears, segons les darreres dades del Ministeri, és de 307 casos per 100.000 habitants, molt per sobre dels 190 casos de mitjana estatal. La consellera ha remarcat el fet que haguem superat la barrera dels 400 contagis diaris i ha assegurat que arribar als 500 significa "pressió al sistema sanitari i preocupació". Al mateix temps, ha matisat que hi ha capacitat per ampliar unitats, tant d'UCI com de planta, i que l'estada dels pacients és més curta perquè s'han millorat els tractaments.

D'altra banda, en la reunió entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes s'han avaluat les restriccions amb vista a les festes de Nadal. Segons la consellera, com que la situació al conjunt del territori és desigual, el pla de Nadal ha inclòs un punt que permet a les comunitats autònomes endurir les mesures si la situació epidemiològica empitjora.

En aquest sentit, Gómez ha assegurat que per ara les restriccions queden igual a les Balears. Quant a la mobilitat, ha dit que els illencs podran tornar a casa per Nadal, però, al mateix temps, ha demanat que "es restringeixi al màxim la mobilitat". La consellera també s'ha referit als problemes que estan tenint els illencs per aconseguir fer la PCR gratuïta a la Península, i ha explicat que el Govern ha arribat a un acord amb l'empresa que té més centres per ampliar fins a 40 punts els llocs on es poden testar a la Península.

stats